Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι αποκαλύπτουν οι δικές μας φωνές - Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μιλούν για όλα
G-Sports

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι αποκαλύπτουν οι δικές μας φωνές - Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μιλούν για όλα

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων μπήκε πλέον η ΕΡΤ. Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου στο Τόκιο.

Το στοίχημα για τη δημόσια τηλεόραση είναι μεγάλο καθώς αναμένεται να έχει περισσότερες από 800 ώρες ζωντανό αθλητικό πρόγραμμα.
Η αποστολή στο Τόκιο απαρτίζεται από 14 δημοσιογράφους, οι οποίοι αναχώρησαν στις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για τους Νίκο Τσώνη, Δημήτρη Χαυζηγεωργίου, Βαγγέλη Ιωάννου, Άρια Αγάτσα, Έλενα Μπουζαλά, Νίκος Γκομώλη, Ευγενία Γήττα (ΕΡΤ3), Μάκη Τσίλκο (ΕΡΑ), Φάνη Σκύφτα (ΕΡΑ), Χρήστο Σαράντο (ΕΡΑ), Γιάννης Αναγνωστόπουλο, Παναγιώτη Μπότσα.

Όλοι τους μίλησαν στο 7 Μέρες TV και μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους από περασμένες Ολυμπιάδες.

Στο Α΄Μέρος του αφιερώματος μίλησαν 7 δημοσιογράφοι.

Διαβάστε τι είπαν παρακάτω...

ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ

Ποια Ολυμπιακή στιγμή έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας;

Δεν είναι μία... Έχω καλύψει τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και η καθεμία είχε τη δική της σημασία! Στο Σίδνεϊ το 2000 ήταν μια πρόβα τζενεράλε εν όψει των Ολυμπιακών της Αθήνας. Έβλεπες στα πρόσωπα των Ελλήνων αθλητών τη δίψα για διακρίση. Στην ελληνική πρωτεύουσα, το 2004, ζήσαμε στιγμές συγκίνησης και έντασης. Σταθμός στην πορεία μου και τη ζωή μου ήταν το καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μία εκπομπή που πέρασε πολλά μηνύματα και βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ. Στο Πεκίνο 2008 ζήσαμε μια άρτια διοργάνωση από πλευράς εγκαταστάσεων και φιλοξενίας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΗΤΑ

Ποιο άθλημα αγαπάτε περισσότερο να μεταδίδετε;

Ένας είναι ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων: ο στίβος. Διαπιστώνεις ότι όντως δεν υπάρχουν όρια. Ούτε άπιαστα όνειρα. Όλοι μπορούν να πάνε πιο γρήγορα, πιο μακριά, πιο ψηλά, αρκεί να το πιστέψουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιο άθλημα αγαπάτε περισσότερο να μεταδίδετε;

Μου αρέσει πάρα πολύ να μεταδίδω υδατοσφαίριση.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΜΩΛΗΣ

Ποια Ολυμπιακή στιγμή έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας;

Το χρυσό μετάλλιο το Κώστα Κεντέρη στον τελικό των 200 μ. στους Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί που παρακολουθούσα από κοντά και μάλιστα τόσο μακριά από την Ελλάδα. Ήμουν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Σίδνεϊ και δεν ήταν μόνο η έκπληξή μου για την τεράστια επιτυχία του Κώστα, αλλά έβλεπα και όλους τους γύρω μου να έχουν τόσο μεγάλη απορία με την κούρσα, που πραγματικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Πόσο διαφορετικοί θα είναι οι φετινοί Αγώνες;

Υποθέτω πολύ διαφορετικοί. Ουδείς όμως μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια, εάν δεν τους ζήσει. Θα είναι μια πρωτόγνωρη και ίσως ενδιαφέρουσα εμπειρία. Οι Αγώνες ήταν πάντα το αντάμωμα, η συνάντηση των λαών. Τώρα αυτό θα λείψει λόγω του κορονοϊού...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Οι αθλητές είχαν ένα χρόνο παραπάνω να προετοιμαστούν. Να περιμένουμε και μεγαλύτερες επιδόσεις;

Τα αποτελέσματα θα είναι διαφοροποιημένα ανάλογα με την κάθε περίπτωση αθλητή. Υπάρχουν αρκετοί που έμοιαζαν πιο έτοιμοι πέρυσι και άλλοι που ευνοήθηκαν από την αναβολή. Ωστόσο, εκτιμώ ότι το κίνητρο, μετά την περσινή γενική αναστολή του αθλητισμού, είναι εξαιρετικά αυξημένο. Οι αθλητές έρχονται διψασμένοι για διακρίσεις και ρεκόρ σε αυτούς τους Αγώνες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΤΣΑΣ

Ποιο άθλημα αγαπάτε περισσότερο να μεταδίδετε;

Σίγουρα την κολύμβηση. Με αθλητές που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια πετυχαίνοντας απίστευτα ρεκόρ.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved