Ο λόρδος Sebastian Coe νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAZKA Entertainment AG
instagram
G-Sports

Ο λόρδος Sebastian Coe νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAZKA Entertainment AG

Λουκέρνη, 17 Σεπτεμβρίου, 2021 – Ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης, νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και ηγετική φυσιογνωμία του παγκόσμιου αθλητισμού, λόρδος Sebastian Coe (CH KBE) αναλαμβάνει καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της SAZKA Entertainment AG, του μεγαλύτερου παρόχου λοταριών στην Ευρώπη. Η τοποθέτηση του λόρδου Coe ως το πρώτο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει τεθεί σε ισχύ από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Sebastian Coe έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσω του στίβου και της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα, όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα και το αργυρό μετάλλιο στα 800 μέτρα, μια επιτυχία που επανέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες.

Αφού αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 1990, έχοντας δώδεκα παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό του, εξελέγη βουλευτής με το Συντηρητικό Κόμμα και διετέλεσε προσωπικός σύμβουλος του William Hague, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας. Το 2004 ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Έπειτα από την επιτυχία της διεκδίκησης έναντι του Παρισιού, της Μόσχας, της Νέας Υόρκης και της Μαδρίτης, ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου από το 2015. Από τη θέση αυτή, έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες του κλασικού αθλητισμού παγκοσμίως να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Το 2020 εξελέγη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η SAZKA Entertainment αποτελεί θυγατρική του Ομίλου KKCG, ενός παγκόσμιου επενδυτικού ομίλου που ιδρύθηκε από τον Τσέχο επιχειρηματία Karel Komárek. Με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της SAZKA Entertainment, ο κύριος Komárek δήλωσε: «Καθ’ όλη τη μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία του, ο λόρδος Coe έχει αποτελέσει κορυφαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας. Η ένταξή του στην ομάδα μας, ως το πρώτο ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι τιμή για εμάς. Η έλευσή του ενδυναμώνει ιδιαίτερα τη διεθνή προοπτική μας και τις προσπάθειές μας να μεγιστοποιήσουμε την άντληση κεφαλαίων για κοινωφελείς σκοπούς σε όλες τις αγορές που δραστηριοπούμαστε».

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο λόρδος Sebastian Coe δήλωσε: «Εδώ και χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι τα κονδύλια που προέρχονται από λοταρίες έχουν τεράστια συνεισφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού παγκοσμίως, από το ερασιτεχνικό έως το κορυφαίο επίπεδο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εντάσσομαι σε μία ομάδα με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών στη στήριξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα και όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο ρόλος μου θα είναι να διασφαλίσουμε την περαιτέρω εξέλιξη των ενεργειών μας για τη στήριξη του αθλητισμού και ότι η SAZKA Entertainment αποτελεί ηγέτιδα δύναμη ως προς την χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, στο κορυφαίο επίπεδο του, ανά την Ευρώπη και όχι μόνο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved