Λαγούτης: «Αν μας αναγκάσουν να φοράμε μάσκες στη σκηνή, θα αλλάξω δουλειά»
Gossip

Λαγούτης: «Αν μας αναγκάσουν να φοράμε μάσκες στη σκηνή, θα αλλάξω δουλειά»

O Πέτρος Λαγούτης σε πρόσφατη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για την μετά κορονοϊού εποχή στα θέατρα!

Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σου σήμερα;

18 και 15. Ο μεγάλος μου γιος ενηλικιώθηκε τώρα, πριν από τρεις μήνες. Πέρασε και στο πανεπιστήμιο, στη σχολή Διατροφολογίας στη Θεσσαλονίκη και, αντί να βρίσκεται στο πανεπιστήμιο, είναι σε έναν καναπέ και κάνει μάθημα από το τάμπλετ λόγω κορονοϊού.

Όταν με το καλό ανοίξουν ξανά τα θέατρα...

(Γελάει.) Σαν ανέκδοτο μοιάζει πια!

Θα κάνεις κάτι στη σκηνή;

Πριν από την καραντίνα, ήμασταν έτοιμοι να ξανά ανεβάσουμε τη Μέθοδο Γκρόνχολμ, που το παίζαμε και πέρσι στο θέατρο Άνεσις. Αν ανοίξουν κάποια στιγμή τα θέατρα, πιθανότατα να ξαναπαίξουμε το έργο αυτό. Λέω «πιθανότατα» γιατί όλα εξαρτώνται πλέον και από τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουμε. Δεν μπορούν οι παραγωγοί, για παράδειγμα, να ανοίξουν με 30% πληρότητα νομίζω ότι θεατρικά θα είναι μια χαμένη χρονιά, ακόμη και αν παίξουμε κανονικά.

Λόγω των συνθηκών δεν εργάζεσαι τώρα και από τη μία έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους από την άλλη, όμως, φαντάζομαι πως προκύπτει και βιοποριστικό θέμα.

Φυσικά υπάρχει και βιοποριστικό θέμα. θα μπορούσα βέβαια ως ηθοποιός να παίξω σε κάποια σειρά, αλλά ήταν επιλογή μου να μη βρίσκομαι φέτος στην τηλεόραση και να περιμένω τον επόμενο κύκλο του Έτερος Εγώ και το θέατρο. Παρ όλα αυτά, δεν είναι σωστό να παραπονιέμαι, με την έννοια ότι εγώ έχω κάνει και ένα όνομα τόσα χρόνια και έχω βγάλει και πέντε δραχμές. Αλλά γενικά, αν εξαιρέσεις 100-150 ηθοποιούς που μπορεί να είμαστε κάπως καλύτερα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για χιλιάδες συναδέλφους μου.

Λες να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε τους ηθοποιούς να παίζουν με μάσκα πάνω στη σκηνή;

Αν μας αναγκάσουν να είμαστε πάνω στη σκηνή με μάσκες, θα αλλάξω δουλειά. Και αυτό να το βάλεις τίτλο.

Το όνομα που έχεις χτίσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρείς ότι το εξαργύρωσες σε χρήματα;

Δεν το έχω εξαργυρώσει σωστά, αλλά φταίω εγώ για αυτό, κανένας άλλος. Λόγω του θέματος που είχα αντιμετωπίσει με τον τζόγο, έχω κάνει επιλογές που δεν με αντιπροσώπευαν ή μπορεί να μου έκαναν κακό μακροπρόθεσμα. Αλλά εδώ είμαστε, για να τα διορθώσουμε όλα.

Ποιοι είναι οι τρεις καλύτεροι σου φίλοι από το θέατρο;

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Χρήστος Σαπουντζής, σύμφωνα με το περιοδικό GALA.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved