Ο μεγάλος τελικός του "Top Chef" απόψε!
Media

Ο μεγάλος τελικός του "Top Chef" απόψε!

Δοκιμασίες που κόβουν την ανάσα. Τα μαχαίρια βγαίνουν στο πλατό του «Top chef» και οι κατσαρόλες παίρνουν φωτιά. Ολα είναι έτοιμα σήμερα για τον μεγάλο τελικό.


Οσοι βρέθηκαν στο πλατό παρακολουθούσαν τους τρεις φιναλίστ, Αθηναγόρα, Γιώργο και Μιχάλη, με κομμένη την ανάσα να προετοιμάζονται για την πρώτη δοκιμασία. Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, αφού για να βγουν οι δύο τελικοί μονομάχοι καλούνται να φτιάξουν κυρίως πιάτο και γλυκό σε μοριακή κουζίνα. Το υγρό άζωτο και τα υπόλοιπα εύφλεκτα και άκρως επικίνδυνα υλικά έπρεπε να δουλεύονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες καθώς ένα λάθος μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και βαριά εγκαύματα.

Οι chefs που ασχολούνται με τη μοριακή κουζίνα είναι άκρως εξειδικευμένοι πάνω στο αντικείμενο, αλλά παρ’ όλα αυτά οι τρεις διαγωνιζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους. Αθηναγόρας και Μιχάλης έφτασαν στην τελική ευθεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους Γιώργο.

Ο μεγάλος τελικός είναι άκρως εντυπωσιακός, αφού το πλατό χωρίζεται στα δύο και ο καθένας καλείται να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, από το όνομα και τη διακόσμηση μέχρι και τα πέντε διαφορετικά πιάτα που θα πρέπει να έχει το μενού. Καλεσμένοι στο πλατό είναι δημοσιογράφοι, γαστρονόμοι, φίλοι και συγγενείς των παικτών και όλοι οι προηγούμενοι παίκτες που έχουν αποχωρήσει...

Η μάχη είναι σκληρή, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για συναισθηματισμούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δύο μονομάχοι Αθηναγόρας και Μιχάλης πρέπει να φτιάξουν 150 πιάτα ο καθένας και φυσικά δεν είναι μόνο οι τέσσερις κριτές εκείνοι που θα τους κρίνουν για το αποτέλεσμα, αλλά και όσοι βρίσκονται στο πλατό. Οι κριτές για να τους βοηθήσουν, επειδή είναι μεγάλος ο όγκος της δουλειάς, τους δίνουν την ευκαιρία να πάρουν από τρεις βοηθούς από τους chefs που ήδη έχουν αποχωρήσει.

Και μπορεί τώρα ο καθένας να έχει διαλέξει τον δικό του δρόμο, όμως τη βραδιά του τελικού όλοι γλέντησαν στο πάρτι που είχε στηθεί και ήπιαν στην υγειά του Αθηναγόρα, που είναι και ο νικητής του Top Chef σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved