Θάνος Πετρέλης: Ο οικοδόμος που έχτισε καριέρα στο τραγούδι
Showbiz

Θάνος Πετρέλης: Ο οικοδόμος που έχτισε καριέρα στο τραγούδι

Για τα παιδικά του χρόνια, την δουλειά στην οικοδομή, την απόφαση να γίνει τραγουδιστής, το Φοίβο αλλά και την οικογένεια του μίλησε ο Θάνος Πετρέλης.



Ο Θάνος, ο πρωτότοκος της οικογένειας Πετρέλη, ήταν ένα παιδί χαρούμενο, συνεσταλμένο και ντροπαλό.

«Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Μπορεί να μην είχαμε τη μεγάλη οικονομική άνεση, δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα».

Ο πατέρας του ο κύριος Ζαχαρίας ήταν οικοδόμος και η μητέρα του η κυρία Βασιλική είχε αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας. Ο Θάνος, είχε πάρει στα σοβαρά το ρόλο του μεγάλου αδελφού. «Έχω δυο μικρότερες αδελφές τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Τον παραείχα το ρόλο του αδελφού, ήμουν παλιομοδίτης».

Το παιχνίδι με τους φίλους του, ήταν στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη του αγάπη και ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Στο σχολείο ήταν καλός μαθητής αλλά όπως λέει ο ίδιος δεν διάβαζε πολύ.

Το καλοκαίρι που τελείωσε το σχολείο τον βρήκε να δουλεύει με τον πατέρα του στην οικοδομή. «Βοηθούσα τον πατέρα μου. Ήταν μάστορας και εγώ ήμουν στο συνεργείο του. Έκανα τα πάντα. Έχω κουβαλήσει πολλή λάσπη και έχω ρίξει πολύ φτυάρισμα», λέει περήφανα.

Το τραγούδι δεν υπήρχε στα σχέδια του. Ένα βήμα μπροστά στο στρατό, όμως, ήταν ικανό να τον βάλει στο δρόμο που είχε χαράξει για εκείνον η μοίρα.

«Μας είπαν να φτιάξουμε μια ορχήστρα, για τη λέσχη αξιωματικών. Όποιος ασχολείται με τη μουσική, μας λέει ο λοχαγός, να κάνει ένα βήμα μπροστά. Δεν ξέρω πώς με φώτισε ο Θεός και το έκανα. Σκεφτόμουν να τους πω ότι παίζω κιθάρα, γιατί είχα κάνει μερικά μαθήματα», περιγράφει ο τραγουδιστής. «Είχα ακούσει τους προηγούμενους να παίζουν κιθάρα και ήταν κάποιοι που ήξεραν πολύ καλά. Τι να πάω εγώ να παίξω; Θα μου έλεγαν ότι τους κοροϊδεύω και θα έτρωγα φυλακή. Έτσι αποφάσισα να πω ότι τραγουδάω. Το πολύ- πολύ σκέφτηκα, να μου πουν ότι δεν τους κάνω», περιγράφει. Είπε ένα τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη και λίγα λεπτά αργότερα ο λοχαγός του ανακοίνωσε. «Εσύ θα είσαι ο τραγουδιστής της ορχήστρας».

Αυτή ήταν η αρχή: το πρώτο του κοινό, ήταν οι φαντάροι.

Άρχισε να το σκέφτεται σοβαρά... «Μου άρεσε, αλλά τι να έκανα; Οπότε γύρισα στην οικοδομή», θυμάται.

Ήταν αισιόδοξος για το μέλλον του και ερωτευμένος, με τη Σοφία, τη σημερινή σύζυγό του. Είναι ζευγάρι από το 1995. Γνωρίστηκαν στο γάμο της ξαδέλφης του. Από τότε είναι μαζί. Η Σοφία μάλιστα ήταν εκείνη που τον παρότρυνε να δηλώσει συμμετοχή σε μουσικό διαγωνισμό, στο τηλεοπτικό «Μπράβο».

«Η Ρούλα μας ρωτούσε πού δουλεύουμε, εγώ της απάντησα στην οικοδομή. “Τι μαγαζί είναι αυτό”; με πείραξε και μάλιστα επειδή ήμουν και πολύ αδύνατος άρχισε να μου λέει ότι είναι αδύνατον να μπορώ κουβαλάω και να δουλεύω στην οικοδομή. Με συμπάθησε και το έδειχνε», λέει γλυκά.

Άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής σε μικρά σχήματα. Το 2000 ξαναπήρε μέρος στο διαγωνισμό που έκανε η εκπομπή της Ρούλας και πήρε την πρώτη θέση. Ως ευκαιρία είδε και τη συμμετοχή του στο famestory. Πήρε την τρίτη θέση και υπέγραψε συμβόλαιο με την Heaven.

To 2003, ενώ ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει το cd του, μετά από την παρουσία του σε εκδήλωση του ΑΝΤ1, τον κάλεσε στο γραφείο του ο τότε διευθυντής. «Ο Φοίβος βλέπει κάτι σε σένα και με ρώτησε αν θέλεις να καθυστερήσεις 2 - 3 μήνες να βγάλεις το cd για να σου δώσει 2 τραγούδια”. Θυμάμαι ότι του είπα όχι 2 - 3 μήνες αλλά 2 χρόνια περιμένω, αν είναι να μου γράψει ο Φοίβος. Δεν το πίστευα!».

Η επιτυχία ήρθε με την κυκλοφορία της πρώτης του δουλειάς και ακολούθησαν οι επόμενες. Ο Θάνος Πετρέλης έγινε ένας από τους καλλιτέχνες του Φοίβου. «Τον εμπιστεύομαι πλέον σαν αδελφό μου», αναφέρει ο τραγουδιστής.

Η οικογένεια του τον στήριξε σε κάθε του βήμα, όπως και η σύντροφος της ζωής του, η Σοφία, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο κόρες: την 5χρονη Αγάπη και τη Σύλια 2,5 ετών.

«Αν ήταν στο χέρι της Σοφίας, μπορεί να φτάναμε και τα πέντε παιδιά», λέει γελώντας. «Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και από πολύ μικρός είχα αδυναμία στα παιδιά. Πριν γεννηθούν τα κορίτσια μου μπορεί να έλεγα ότι θα ήθελα ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Τώρα και το τρίτο, κορίτσι να είναι δεν θα με πείραζε καθόλου. Άλλωστε η σχέση πατέρα - κόρης είναι τόσο σημαντική και ιδιαίτερη», προσθέτει και αποκαλύπτει εύκολα πόσο χαζομπαμπάς είναι…


Πηγή: Δημοκρατία

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved