Back To the Future

Όλοι έχουμε τραγουδήσει τον «Αύγουστο» του Παπάζογλου, αλλά λίγοι ξέρουν την ιστορία του τραγουδιού

Gossip-tv Team

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία και ένα από τα κομμάτια που έχουν τραγουδηθεί όσο λίγα. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου.


Ένας ανείπωτος και ανεκπλήρωτος έρωτας ήταν η αφορμή ώστε να γραφτεί το ερωτικό αυτό κομμάτι. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978, όταν το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου σχεδόν καταστράφηκε. Τότε εκείνος και η σύζυγός του με τη νεογέννητη κόρη τους μετακομίζουν σε συγγενείς τους στην Αμερική. Μέχρι να επισκευαστεί το σπίτι και να γίνει ξανά κατοικήσιμο, ο ερμηνευτής μετακομίζει στο Πήλιο στο σπίτι του Σαββόπουλου μετά από πρόσκληση του δεύτερου.
Εκεί γνωρίζει μια «φοβερή καλλονή» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, με την οποία εντυπωσιάζεται και νιώθει μεγάλη έλξη. Προκειμένου να μην την ερωτευτεί και διαλύσει τον γάμο του, εγκαταλείπει το Πήλιο και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Τότε είναι η στιγμή που γράφει τον «Αύγουστο» και οι στίχοι του μιλούν για τον απαγορευμένο έρωτα στο Πήλιο και τη νεογέννητη κόρη του. Σε αυτές τις δύο γυναίκες είναι αφιερωμένο το τραγούδι.
Πηγή: hronologio


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved