Το επεισόδιο του «Σουλεϊμάν» που συγκλόνισε τους Τούρκους
Media

Το επεισόδιο του «Σουλεϊμάν» που συγκλόνισε τους Τούρκους

Συγκλονισμένο είναι το κοινό στην Τουρκία έπειτα από την προβολή του προτελευταίου επεισοδίου της ιστορικής σειράς, «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής».

Σε αυτό ο Ιμπραήμ, ο Μεγάλος Βεζίρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκτελείται από τον Σουλεϊμάν με βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο. Η ιστορία το και ο θάνατός του, έχουν κάνει πλέον τον τάφο του… στην περιοχή Φίντικλι της Κωνσταντινούπολης λαϊκό προσκύνημα. Μάλιστα το θέμα αυτό έγινε είδηση και στην μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Τουρκία την «Χουριέτ».

Στο επεισόδιο λοιπόν που προβλήθηκε στην Τουρκία στις 16 Ιανουαρίου, ο Σουλτάνος διέταξε την εκτέλεση του παιδικού φίλου του, Ιμπραήμ, ο οποίος μετά το δείπνο που είχε με τον Σουλεϊμάν, στραγγαλίστηκε από τρεις μαυροφορεμένους κουκουλοφόρους ενώ κοιμόταν. Η σκηνή αυτή συγκλόνισε τους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς, οι οποίοι μετά από αυτό άρχισαν να επισκέπτονται τον τάφο του Ιμπραήμ και να προσεύχονται για την ψυχή του. Σύμφωνα με ιστορικά έγγραφα, το σώμα του Ιμπραήμ Πάργαλη ενταφιάστηκε στο Γαλατά Canfeda Zaviye, ένα μικρό ισλαμικό μοναστήρι. Ο τάφος δεν φέρει όμως καμία επιγραφή που να επιβεβαιώνει την ενταφίαση του Μεγάλου Βεζίρη εκεί.

Όσο για την εξέλιξη της ιστορίας με τον Σουλεϊμάν; Μετά το θάνατο του παιδικού φίλου του, ο Σουλεϊμάν έπεσε σε κατάθλιψη και η συμπεριφορά του άλλαξε οριστικά με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο αντίκτυπο και στον τρόπο διοίκησής του. Δεν θέλησε αρχικά να μάθει την τοποθεσία της ταφής του φίλου του και είπε στον Ματρακτσί να τον θάψει αλλά να μην μάθει κανείς το πού. Όταν όμως ο θυμός του πέρασε, ο Σουλτάνος διέταξε τον Μιμάρ Σινάν να χτίσει έναν τάφο στον παιδικό του φίλο ανάλογο του αξιώματος που κατείχε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο Χαλίτ Έργκεντζ τόνισε σχετικά με το θάνατο του Πάργαλη Ιμπραήμ Πασά: «Για εμάς ήταν ένα πολύ λυπηρό επεισόδιο. Δύσκολο πραγματικά. Δουλέψαμε πολύ ευχάριστα. Ήταν σαν να έφυγε κάποιος μέσα από την οικογένειά μας. Μακάρι ο Σουλεϊμάν να μην αναγκαζόταν να σκοτώσει. Δεν είναι εύκολη η ζωή ενός ανθρώπου που αναγκάζεται να πάρει τη ζωή κάποιου που τον λέει «αδελφό μου», ενός τόσο κοντινού του προσώπου».

Πηγή: News

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved