«Μπρούσκο»: Η δίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα
Media

«Μπρούσκο»: Η δίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Αχιλλέας φυλακίστηκε και όλοι οι ήρωες συναντιούνται τη μεγάλη ημέρα της δίκης.


Η Αναστασία καβγαδίζει με τον Ματθαίο, ταράζεται όμως πολύ κι εκείνος τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, ο Χρήστος λέει ξανά στην 'Ολγα τις φήμες που κυκλοφορούν και την πιθανότητα το μωρό της Αναστασίας να είναι του Ματθαίου. Ο Αχιλλέας βρίσκεται στο κρατητήριο και όλοι φοβούνται για τα χειρότερα, αφού η μαρτυρία μιας γυναίκας που καταθέτει πως είδε «διάφορα» τον καίει. Ο αστυνόμος ανακαλύπτει το κίνητρο του Αχιλλέα για τη δολοφονία της Λουκίας, αλλά μια πληροφορία που φθάνει στα αυτιά του δυσχεραίνει τη θέση του Αχιλλέα. Η Ευρυδίκη μαθαίνει από τη Δήμητρα για την κατάσταση του και σπεύδει στην Κρήτη για να του συμπαρασταθεί, γεγονός που εξαγριώνει τον Πάτροκλο. Ο Μηνάς υποψιάζεται ότι ο Σήφης κάτι του κρύβει και τον ρωτάει ευθέως αν αυτός σκότωσε τη Λούκια, παρόλο που έχει αφεθεί ελεύθερος. Ο Αχιλλέας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, αφού σε λίγο απολογείται και κρίνεται η τύχη του, αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ή αν θα προφυλακιστεί.


Ο δικηγόρος των Ματθαίων δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, γεγονός που θορυβεί ιδιαίτερα τους Ματθαίους, και ειδικά τη Μελίνα, που είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η προσπάθεια της να προσεγγίσει τον Παύλο Γιαννακάκη, προκειμένου να βοηθήσει τον Αχιλλέα με τα στοιχεία που θα δώσει στην αστυνομία, αποβαίνει άκαρπη. Όλοι στα Χανιά έχουν θορυβηθεί με τις δραματικές εξελίξεις και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Σήφης είναι ο ένοχος για τον φόνο της Λουκίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Γιαννακάκηδες και οι Ματθαίοι να χωριστούν σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η Όλγα, στην προσπάθεια της να βοηθήσει στην υπόθεση του Αχιλλέα, αναγκάζεται να αποκαλύψει στον Ματθαίο τη μυστική ιδιότητα του Χρήστου.
Ο Αχιλλέας δείχνει να 'χει χάσει το κουράγιο του και κλείνεται στον εαυτό του.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική προσπαθεί να εμψυχώσει τη Μελίνα, ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να στηρίξει ψυχολογικά τον Αχιλλέα στις δύσκολες ώρες που περνάει. Η Ευρυδίκη συναντά τον δικηγόρο του Αχιλλέα, δηλώνοντας διατεθειμένη να δώσει ψεύτικο άλλοθι, προκειμένου να τον σώσει. Μόλις ο Παύλος μαθαίνει ότι η Αναστασία έφερε στον κόσμο τον εγγονό του, συγκινημένος, σπεύδει στο μαιευτήριο. Παράλληλα, η απουσία του Αντώνη απ'τα Χανιά, παρά τη γέννηση του μωρού, δίνει τροφή για νέα κουτσομπολιά. Η Δάφνη έρχεται τυχαία πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σήφη και διαπληκτίζονται, ενώ η Πανίτσα, υπερασπιζόμενη τον Αχιλλέα, ανοίγει πολλά μέτωπα. Η Μελίνα αποφασίζει να εγκατασταθεί στα Χανιά για να είναι στο πλευρό του Αχιλλέα, αγνοώντας πως ο ίδιος έχει πάρει άλλες αποφάσεις.


Η επίσκεψη του Παύλου στην Αναστασία στο μαιευτήριο δίνει την ευκαιρία σε πατέρα και κόρη να βιώσουν τη συγκινητική στιγμή της επανένωσης τους, που δε θα περάσει . απαρατήρητη από τον Σήφη. Στο μεταξύ, η Μελίνα ξεκαθαρίζει στον Αχιλλέα ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει εν όψει της δίκης του. Η επιμονή της Ευρυδίκης να βρίσκεται κι αυτή δίπλα στον Αχιλλέα εκνευρίζει τη Μελίνα και η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ο Πάτροκλος έρχεται όλο και πιο κοντά με τον Διαμαντή, ο οποίος πια μεθοδεύει τη σύσφιξη των σχέσεων του Πάτροκλου με την Αναστασία και τον Σήφη.

Η γιαγιά μαθαίνει από τον Ματθαίο και την Όλγα ότι ο Αχιλλέας είναι προφυλακισμένος και παθαίνει έμφραγμα. Ο χρόνος περνάει φέρνοντας καλές και κακές στιγμές στις ζωές των ηρώων, μέχρι που φτάνει η μέρα της δίκης για τον Αχιλλέα και όλοι περιμένουν με αγωνία την έκβαση της.


Ξεκινά η δίκη του Αχιλλέα, πυροδοτώντας νέες κόντρες ανάμεσα στους ήρωες. Η παρουσία της Όλγας στο πλευρό του Ματθαίου προκαλεί τη ζήλια της Αναστασίας, που αντιδρά με άσχημο τρόπο. Στο μεταξύ, ο Διαμαντής αναθέτει στον Θωμά να συγκεντρώσει στοιχεία για τους ενόρκους που παίρνουν μέρος στη δίκη προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει. Ο Χρήστος εμπιστεύεται στην Όλγα ότι ψάχνει το ποιόν της γυναίκας που ισχυρίζεται πως είδε τον Αχιλλέα να πετάει το πτώμα της Λουκίας στη θάλασσα.

Ο αιφνιδιαστικός ερχομός της Αντιγόνης στα Χανιά και η παρουσία της στο δικαστήριο ενοχλεί τη Δήμητρα και εξαγριώνει τον Πάτροκλο, που δε διστάζει ακόμα και να την απειλήσει. Ο Σήφης εξοργίζεται όταν ανακαλύπτει πως η Πανίτσα κατασκοπεύει τις κινήσεις του, θεωρώντας τον δολοφόνο. Ο Παύλος ομολογεί στον Μάρκο ότι επιρρίπτει ευθύνες στον εαυτό του που η Λούκια «έπεσε» στην αγκαλιά του Σήφη. Η Μελίνα, διαλυμένη, παρακολουθεί με αγωνία τη δίκη, ενώ η κατάθεση του αστυνόμου που συνέλαβε και ανέκρινε τον Αχιλλέα φέρνει στο φως νέα στοιχεία που επιβαρύνουν τη θέση του.
Πηγή: mytv – super tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved