18 χρόνια μετά το Χαμόγελο του παιδιού δεν ξεχνά τον πιτσιρίκο που το ξεκίνησε
Society

18 χρόνια μετά το Χαμόγελο του παιδιού δεν ξεχνά τον πιτσιρίκο που το ξεκίνησε

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο.

Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 -πριν από 18 χρόνια- έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

18 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στην πρώτη γραμμή και την προεδρία του ιδρύματος που ήταν το όνειρο του γιου του. Στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 18 χρόνων από την ίδρυση ττου ιδρύματος "Το χαμόγελο του παιδιού" την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 130 παιδιά, που αποτελούν την ομάδα του Χαμόγελου, θα τρέξουν στον παιδικό Μαραθώνιο για τα 18 χρόνια του Οργανισμού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ανδρέα, «...αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων των 800 παιδιών, εμπνέοντας τα αθλητικά ιδεώδη σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) οι γνωστοί SUONO Brass Quintet διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Οργανισμό και στον εορτασμό των 18 χρόνων από την ίδρυση του. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Οργανισμού που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Εσείς γνωρίζατε την ιστορία του μικρού Ανδρέα; Δείτε την...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved