Μιχάλης Ασλάνης: Το τελευταίο ταξίδι στην Βραζιλία και η επιθυμία του να ζήσει μόνιμα εκεί που δεν έγινε πραγματικότητα
Designers

Μιχάλης Ασλάνης: Το τελευταίο ταξίδι στην Βραζιλία και η επιθυμία του να ζήσει μόνιμα εκεί που δεν έγινε πραγματικότητα

Καλοκαίρι του 2010. Ο Μιχάλης Ασλάνης είναι αποφασισμένος να «ξεφύγει» από τον συνηθισμένο του προορισμό, την Μύκονο. Θέλει να είναι με φίλους και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του. Να πάει στην Βραζιλία.

Δεν το συζητάει απλά. Το ζητάει. Ο στενός του φίλος Χάρης Σιανίδης αναλαμβάνει να σχεδιάσει το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα. Η παρέα ξεκινάει το ταξίδι από την Ρόδο και περνάει από την Κύπρo και την Γαλλία, όπου ζει κολλητός φίλος του Μιχάλη Ασλάνη και καταλήγει στον προορισμό που ονειρευόταν χρόνια να επισκεφθεί ο ταλαντούχος σχεδιαστής. Την εξωτική Βραζιλία.

Ο Μιχάλης ήταν σίγουρος, πριν καν πάει, πως θα ερωτευόταν αυτήν την χώρα, την τόσο γεμάτη χρώματα και μουσική. Και πραγματικά αυτό ακριβώς έγινε. Σαν μικρό παιδί γυρνούσε στα παζάρια της πόλης του Ρίο Ντε Τζανέιρο χαϊδεύοντας τα χειροποίητα πολύχρωμα υφάσματα. Ακόμα και οι πάμπτωχες και πασίγνωστες φαβέλες τον μάγεψαν με την αυθεντικότητα των ανθρώπων τους.

Πάνω από έναν μήνα έμειναν εκεί και επισκέφτηκαν εκτός από το Ρίο και άλλες πόλεις της χώρας. Το Ρίο όμως τον είχε ξετρελάνει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν τον χωράει ο τόπος. Αρχίζει να ψάχνει να πάει να ζήσει μόνιμα εκεί. Επικοινωνεί με μεσιτικά γραφεία και ψάχνει για σπίτι ενώ παράλληλα αρχίζει να ψάχνει και τις δυνατότητες της μεταφοράς της δουλειάς του στην Βραζιλία.

Είναι τόσο ενθουσιασμένος που το ανακοινώνει δημόσια και μιλάει για την απόφασή του αυτή τρισευτυχισμένος. Μάλιστα κάποιες από τις φωτογραφίες που βλέπετε και που είναι από το προσωπικό του αρχείο, είχαν δημοσιευτεί εκείνη την εποχή στο περιοδικό Hello. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ονειρεύεται. Το όνειρο ναυαγεί.

Όπως και η επιχείρησή του τα τρία χρόνια που ακολουθούν από τότε, μέχρι την περασμένη εβδομάδα που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της πορείας αυτού του τόσο ταλαντούχου ανθρώπου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved