Δούκας Χατζηδούκας: Μάχη με τις… «μαϊμούδες»
Designers

Δούκας Χατζηδούκας: Μάχη με τις… «μαϊμούδες»

Μάχη με τις «μαϊμούδες» δίνει ο Δούκας Χατζηδούκας.

«Εδώ και κάποιους μήνες ανακαλύψαμε ότι δύο σχέδιά μας έχουν δοθεί για αντιγραφή στην Κίνα - και μάλιστα από Ελληνα παρα-έμπορο» τόνισε ο σχεδιαστής στο Πρώτο Θέμα. «Πρόκειται για κάποιον που συνηθίζει να παίρνει αντικείμενα επώνυμων οίκων και τα αντιγράφει, όπως τα παπούτσια Casadei, Zanotti, Louboutin, ακόμη και Nike. Είναι χονδρέμπορος, κάτι που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κύριος πωλούσε ρέπλικες "Dukas" παντού: από την αγορά της Αγίας Βαρβάρας, στην οποία βρίσκει κανείς "μαϊμούδες" ρούχων και παπουτσιών, αλλά και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας μας, της Τουρκίας κ.α. Πελάτες μάς ενημέρωσαν ότι παπούτσια μας έχουν κατακλύσει την Κωνσταντινούπολη και έτσι σκεφτήκαμε να αποταθούμε σε δικηγόρους και να κάνουμε τις αντίστοιχες νομικές κινήσεις, προκειμένου να προστατεύσουμε το όνομα και τα προϊόντα μας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κλείσαμε ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε τα υποτιθέμενα "Δούκας Χατζηδούκας" και με τη βοήθεια της Αστυνομίας καταστρέψαμε μια ολόκληρη παρτίδα παπουτσιών, τόσο από τις βιτρίνες όσο και σε κάποιες αποθήκες άλλων».
Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά είναι αλήθεια: μέσω Διαδικτύου αγόρασε και ο ίδιος ο σχεδιαστής ένα ζευγάρι «μαϊμού» των παπουτσιών του. «Επρόκειτο για το σχέδιο Silhouette Heels, που θεωρείται τόσο επιτυχημένο ώστε να μας έχει ανοίξει την πόρτα σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή του Λονδίνου. Το έχουν αντιγράψει σε peep toe και μάλιστα σε δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, μαύρο-κόκκινο και χρυσό, αλλά και στο χρώμα του δέρματος με έναν φιόγκο πίσω. Εννοείται, φυσικά, ότι παρά το γεγονός ότι οι τιμές ξεκινούν από τα 180 και φτάνουν έως και τα 600 ευρώ, τα υλικά είναι πέρα για πέρα ευτελή αφού είναι κατασκευασμένα από πλαστικό με αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κινέζικου».
Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο περιστατικό αντιγραφής, καθώς «στην αρχή του καλοκαιριού είδα στη βιτρίνα ενός πασίγνωστου ελληνικού καταστήματος παπουτσιών να έχουν αντιγράψει μια πλατφόρμα μας. Μπήκα μέσα φορώντας γυαλιά ηλίου για να μη με αναγνωρίσουν, ζήτησα να μου φέρουν το συγκεκριμένο ζευγάρι και βγάζοντας τα γυαλιά μου το πέταξα από τα νεύρα μου στο πάτωμα κάνοντας τους υποψήφιους πελάτες οι οποίοι βρίσκονταν στο κατάστημα τη συγκεκριμένη στιγμή να αναρωτιούνται τι συμβαίνει εντέλει με κάποια σχέδια παπουτσιών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved