Τέλος στη δικαστική διαμάχη για τη βίλα του Πολατώφ!
Designers

Τέλος στη δικαστική διαμάχη για τη βίλα του Πολατώφ!

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Μιχάλη Πολατώφ, τα Χριστούγεννα του 2002, η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε ανάμεσα στην αδελφή του σχεδιαστή Στάμω - Τίνα Αποστολάτου και τον στενό συνεργάτη του Ρενέ Ταπί μετά από αλλεπάλληλες δίκες έλαβε τέλος και με βούλευμά του ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την πρώτη.

Η αντιδικία, που ξεκίνησε αμέσως μετά τον χαμό του σχεδιαστή, είχε ως επίκεντρο την πολυτελή βίλα την οποία ο σχεδιαστής είχε αποκτήσει το 1993 στην περιοχή Πέλεκα της Κέρκυρας. Το εν λόγω «παλάτι» στο νησί των Φαιάκων έμελλε να γίνει το μήλον της Έριδος ανάμεσα στον συγγενικό κύκλο και στον πρώην στενό του συνεργάτη, διαγράφοντας μια τροχιά δικαστικής διαμάχης που κράτησε περισσότερο από μια δεκαετία. Καταλύτης στάθηκε το γεγονός ότι ο σχεδιαστής δεν πρόλαβε να συντάξει τη διαθήκη του. Από την πρώτη στιγμή της μοιραίας απώλειας ο Ρ. Ταπί, με τον οποίο συγκατοικούσαν σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι και χρησιμοποιούσαν τη βίλα στην Κέρκυρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, διεκδίκησε το πολυτελές ακίνητο, εκτάσεως 5.073,89 τ.μ., τόσο για συναισθηματικούς λόγους όσο και ισχυριζόμενος ότι για την ανακαίνιση της βίλας δαπάνησε ο ίδιος το ποσό των 900.000 ευρώ.
Παρ' όλα αυτά, το Εφετείο της Κέρκυρας απέρριψε το αίτημα του Ρ. Ταπί και χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς του, καλώντας τον μάλιστα να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Ως εκ τούτου, η καλοκαιρινή κατοικία του εκλιπόντος πέρασε στα χέρια της αδελφής του. Η Στ. Αποστολάτου όσο διάστημα μαινόταν η διαμάχη ανάμεσα στην ίδια και τον Ρ. Ταπί φρόντισε να πουλήσει το ακίνητο στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Ακτή Βραυρώνας». Κίνηση που, όπως ήταν φυσικό, δεν άρεσε στον Ταπί, ο οποίος κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στον Άρειο Πάγο.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δύο πλευρές ξεκίνησαν έναν ακόμα μακρύ δικαστικό αγώνα, με τον Ρ. Ταπί να προσπαθεί να ακυρώσει την πώληση της βίλας στην ξενοδοχειακή εταιρεία, η οποία εν τω μεταξύ μετονομάστηκε σε «Τοξότης Ανώνυμος Ξενοδοχειακή Εταιρεία» με έδρα τον δήμο Μαρκόπουλου στα Μεσόγεια Αττικής. Η δικαιωτική για την αδελφή του Μ. Πολατώφ απόφαση του Αρείου Πάγου και η απόρριψη της αίτησης του Ρ. Ταπί προς αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Κέρκυρας ήταν η τελευταία πράξη στο δράμα που ακολούθησε τον χαμό του διάσημου Έλληνα σχεδιαστή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved