Ελίνα Κορδαλή: Η σχεδιάστρια που «έφαγε» δουλειά του Ζαν Πολ Γκοτιέ μιλάει για την κρίση
Designers

Ελίνα Κορδαλή: Η σχεδιάστρια που «έφαγε» δουλειά του Ζαν Πολ Γκοτιέ μιλάει για την κρίση

Η Ελίνα Κορδαλή είναι η σχεδιάστρια που κατάφερε να δημιουργήσει ένα brand ρούχων και μαγιό για κάθε ηλικία και να ανήκει στα διεθνή ονόματα του prêt-a-porter.

Ρωτώντας την για την κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και κατά πόσο εκείνη την έχει αγγίξει, η σχεδιάστρια μόδας, απαντά στο «Πρώτο Θέμα»: «Προσωπικά η κρίση με έχει ευνοήσει πάρα πολύ. Ίσως αν δεν υπήρχε κρίση δεν θα ήταν τόσο εύκολα για μένα τα πράγματα. Τρεις είναι οι παράγοντες που ευνοούν αυτή τη στιγμή τους νέους δημιουργούς στην Ελλάδα. Κατ' αρχάς με την κρίση έκλεισαν τα μεγάλα showrooms και έτσι ο κόσμος έψαχνε να βρει διαφορετικά πράγματα να φορέσει. Δεύτερον, οι προμηθευτές του εξωτερικού σταμάτησαν να δίνουν εμπορεύματα με επιταγές και έτσι λιγόστεψε η ποικιλία. Τρίτον, επιτέλους τα ελληνικά μαγαζιά άρχισαν να θέλουν να προωθούν νέους Έλληνες σχεδιαστές».

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια η οποία ζει στην Ιταλία επισήμανε επίσης, πως εκείνη προμηθεύεται όλα τις τα υλικά από την Ελλάδα αφού προτιμάει να δίνει χρήματα στην ελληνική αγορά για να συνεχίσει να κινείται. Η Ελίνα Κορδαλή πιστεύει ακόμη πως με την κρίση ο τολμών και ο έχων ταλέντο και χρήματα νικά. Μάλιστα η ίδια νιώθει νικητής αφού εκτός από τη χειμερινή της κολεξιόν είναι ο σχεδιασμός στολών για ένα επτάστερο ξενοδοχείο, το διάσημο «Aman Resorts», που «προσγειώνεται» στο Πόρτο Χέλι. Προηγούμενος σχεδιαστής των ξενοδοχείων ήταν ο Ζαν-Πολ-Γκοτιέ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved