Μάκης Τσέλιος: Η ζωή του μετά τον BillyBo και η καταξίωση
Designers

Μάκης Τσέλιος: Η ζωή του μετά τον BillyBo και η καταξίωση

Επειδή η οικογένεια του Βασίλη Κουρκουμέλη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η εταιρεία με την επωνυμία BillyBo, ο Μάκης Τσέλιος δημιουργεί μια νέα εταιρεία με το όνομά του: Makis Tselios. 

Συνεχίζει με την ίδια επιτυχία να σχεδιάζει ρούχα και το 1992 αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά το σχεδιασμό των στολών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λανσάροντας για πρώτη φορά και το φουλάρι. Η συνεργασία του με την Ολυμπιακή θα κρατήσει μέχρι και το 1999. Παράλληλα ακολουθούν κολεξιόν που η αθηναϊκή ελίτ αποθεώνει και μια δημιουργική περίοδος για το σχεδιαστή. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, πολλές διάσημες γυναίκες αφέθηκαν στα χέρια του. Ερωτεύτηκαν τα ρούχα, το στιλ και την αισθητική του.

«Πάντα προηγούμαι της εποχής και τρέχω μπροστά. Πλέον, πέρα από την υψηλή ραπτική, συνεργάζομαι με μεγάλες βιομηχανίες, δημιουργώ κολεξιόν και τις παράγουν αυτές με το όνομά μου. Διατηρούμε την ποιότητα και το στιλ και παράλληλα χαμηλώνουμε τις τιμές, ώστε να μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα ρούχα που σχεδιάζω. Οφείλω βέβαια να σου πω πως ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας σε όλη μου την προσπάθεια είναι το ελληνικό δημόσιο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα, αλλά για όλους τους Έλληνες σχεδιαστές. Είναι η εποχή που τα ελληνικά Μέσα στηρίζουν περισσότερο τις ξένες εταιρείες για να αποσπάσουν διαφήμιση. Και αυτό είναι ένα λάθος, διότι η ελληνική μόδα δεν εδραιώθηκε στο εξωτερικό» τόνισε στο People.

«Μέχρι σήμερα έχω κάνει πάνω από 120 επιδείξεις μόδας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποτέ μου δεν επαναπαύομαι. Με το που τελειώνει μια κολεξιόν, το ίδιο βράδυ βρίσκομαι σε μια υπερδιέγερση και σκέφτομαι την επόμενη. Δεν σταματώ ποτέ, γιατί κάθε επιτυχία είναι και μια αναγέννηση». Πόσο εύκολο είναι να κάνεις μόδα στην Ελλάδα της κρίσης; «Δύσκολο, αλλά προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο. Πλέον, κάνω δύο επιδείξεις το χρόνο και αυτές με μέτρο. Δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις στην αισθητική μου, δεν χρωστάω σε κανέναν. Και όχι μόνο λεφτά, ούτε και χάρη. Βέβαια, έχω θέληση και κουράγιο να πετάξω ξανά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved