Σήλια Κριθαριώτη: «Η υψηλή ραπτική μοιάζει να αργοσβήνει»
Designers

Σήλια Κριθαριώτη: «Η υψηλή ραπτική μοιάζει να αργοσβήνει»

Τα international top models ήταν μια καινοτομία που η Σήλια Κριθαριώτη έφερε στις επιδείξεις μόδας στην Ελλάδα από τα πρώτα κιόλας βήματά της.

«Όταν έμπαινες στο χώρο της γαλλικής υψηλής ραπτικής, ήταν σαν να ζεις σε παραμύθι. Ήταν όλα όμορφα και λαμπερά, ειδικά την εποχή που ξεκίνησα. Παρακολουθούσα πώς δούλευαν οι οίκοι στο εξωτερικό και είχα μαγευτεί, αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω και στην Ελλάδα. Όμως, ένιωθα ότι από τις επιδείξεις μου έλειπε κάτι από τη λάμψη των γαλλικών οίκων. Τότε συνειδητοποίησα τη δύναμη του καλού μοντέλου και την ικανότητά του να αναδείξει, να ζωντανέψει μια δημιουργία. Πρόκειται για ένα χάρισμα που δεν προκύπτει μόνο από την ομορφιά. Είναι αυτό που εκπέμπει ο σωματότυπος, το περπάτημα, η στάση του σώματος και η δύναμη της προσωπικότητας» λέει στο People.

Γιατί όμως φέτος η haute couture επίδειξή της έγινε στο Λονδίνο και όχι στην Αθήνα; «Μόνο ένας μη ορθά σκεπτόμενος θα έκανε επίδειξη υψηλής ραπτικής στην Ελλάδα την εποχή της κρίσης. Σε μια περίοδο που η χώρα μας μαστίζεται από προβλήματα και αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, η υψηλή ραπτική μοιάζει να αργοσβήνει. Όμως επειδή στο ατελιέ αλλά και στα καταστήματα εργάζονται πολλοί, όχι μόνο ως μόνιμοι συνεργάτες, αλλά και φωτογράφοι, στιλίστες και πολλοί ακόμη ταλαντούχοι άνθρωποι, θεώρησα υποχρέωσή μου, για να μην σταματήσω τη λειτουργία του ατελιέ, να στραφώ στις αγορές του εξωτερικού».

Κάτι που, άλλωστε, κάνει εδώ και χρόνια, καθώς πολλές διεθνείς σταρ επιλέγουν δημιουργίες της για red carpet ή on stage εμφανίσεις τους, από την Jennifer Lopez και τη Lady Gaga, μέχρι την Gwyneth Paltrow και την Kim Kardashian.


H Σίλια, παρόλο που ασχολείται με τον ανάλαφρο κόσμο της μόδας, έχει πλήρη επίγνωση της εποχής και των προβλημάτων της.

«Στενοχωριέμαι όταν κάποιοι νομίζουν πως οι άνθρωποι της μόδας αιθεροβατούν» τονίζει. Μάλιστα, ύστερα από προτροπή της πάντα ανήσυχης πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας για την επίδειξή της στο Λονδίνο, η Σίλια συνεργάστηκε με τον φορέα του Ιδρύματος Μποδοσάκη «Giving for Greece» για να ενισχύσει την πρωτοβουλία του για τα ασυνόδευτα παιδιά από τη Συρία που ζουν στην Ελλάδα. «Είναι επείγουσα ανάγκη να βρεθεί λύση για τα ασυνόδευτα παιδιά από τη Συρία, τα οποία είτε χάνουν τους γονείς τους είτε ταξιδεύουν μόνα είτε πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Πρέπει να βρεθούν χρήματα και χώροι για να στεγαστούν τα παιδιά αυτά και να μη ζουν σε συνθήκες ντροπιαστικές, ακόμη και σε κρατητήρια» λέει, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved