Μιχάλης Τσαγκάρης: Η συνεργασία με την... Κέλλυ Κελεκίδου
Designers

Μιχάλης Τσαγκάρης: Η συνεργασία με την... Κέλλυ Κελεκίδου

Ο Μιχάλης Τσαγκάρης είναι ο Έλληνας πίσω από την επανάσταση των Αβορίγινων στις... πασαρέλες.

Ο Ελληνοαυστραλός δεύτερης γενιάς με καταγωγή από την Κάλυμνο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Northern Territories Fashion Week.

«Εδώ στην περιοχή μας του Ντάργουιν παράγονται τα μαργαριτάρια Πασπάλη, ενός άλλου Έλληνα, δέρμα κροκόδειλου για τον οίκο Hermes και πολλοί σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει συλλογές βασισμένες στην κουλτούρα του τόπου, το τοπίο και τα χρώματα. Σκέφτηκα ότι έχουμε μία σπουδαία ιστορία και ότι πρέπει να τη δείξουμε στον κόσμο» λέει στο Έθνος.

Έτσι, το 2012 με τη στήριξη της οικογένειάς του και με πολλή προσπάθεια, μιας και στην περιοχή του ο κόσμος της πασαρέλας ήταν άγνωστος και έπρεπε να τα κάνει όλα μόνος του από το μηδέν, κατάφερε να διοργανώσει το πρώτο NT Fashion Week, το οποίο έχει ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία. Τρία χρόνια αργότερα στην επίδειξή του έμελλε να συμμετάσχει το ταλέντο που ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα «Μανόλια» και όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να γράφουν για εκείνη και το «success story» του Μιχάλη Τσαγκάρη.

Μάλιστα ο ταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής εκμυστηρεύθηκε ότι του χρόνου μπορεί να θαυμάσουμε τη Μανόλια και στην Ελλάδα. «Είναι φίλη μου η Ελληνίδα τραγουδίστρια Κέλλυ Κελεκίδου και όταν ήρθε στην επίδειξη και τη γνώρισε εμπνεύστηκε τόσο πολύ που την επόμενη ημέρα αποφάσισε να ξεκινήσει μια συλλογή ρούχων ''Magnolia by Kelly'' που θα βασίζεται στην αισθητική και την τέχνη των Αβορίγινων. Δουλεύουμε σε αυτό εδώ και έναν χρόνο και ψάχνουμε να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε γιατί είναι δύσκολο να πετύχεις το στυλ και να πάρεις την άδεια να το χρησιμοποιήσεις, γιατί είναι κάπως ιερό», ανέφερε ο κ. Τσαγκάρης, ο οποίος σημειώνει ότι αν η Κελεκίδου συμμετάσχει του χρόνου στη Fashion Week της Αθήνας, το σόου θα ανοίξει η Μανόλια, ενώ προγραμματίζει να τη συμπεριλάβει και στο επόμενο βιντεοκλίπ της.

«Η Μανόλια είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να έρθουμε στην Ελλάδα και, μάλιστα, μου είπε ότι αν θέλω να μάθω να μιλάω τη γλώσσα της, θα πρέπει να τη διδάξω κι εκείνη ελληνικά!». Η Μανόλια μιλάει ήδη αγγλικά και τρεις γλώσσες Αβορίγινων, οι οποίες, όπως λέει ο Μιχάλης, θυμίζουν πολύ τους ήχους των ελληνικών, σε βαθμό που πολλές φορές προς στιγμήν τα μπερδεύει... με τη γλώσσα μας όταν ακούει ιθαγενείς να τα μιλούν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved