Το «στοιχειωμένο» κάστρο του Φερέ
Designers

Το «στοιχειωμένο» κάστρο του Φερέ

Σαν καταραμένο από μάγισσα, το κάστρο του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή Τζανφράνκο Φερέ περιμένει ακόμη να ανακαινιστεί, να πετάξει τη σκόνη του χρόνου και να «ξυπνήσει» όμορφο σαν άλλοτε, από έναν καινούργιο ιδιοκτήτη.

Η όψη του θυμίζει παραμύθι και δεν είναι τυχαίο που το προτίμησε ένας θρύλος του στιλ, που έφτιαχνε παραμυθένια ρούχα για πριγκίπισσες και διάσημες, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η βασίλισσα της Ιορδανίας, η Σοφία Λόρεν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Οπρα Γουίνφρεϊ, η Παλόμα Πικάσο κ.ά.

Ο γνωστός για τις σιλουέτες γλυπτά που σχεδίαζε, αυτές που του έδωσαν το προσωνύμιο «αρχιτέκτονας της μόδας», αγόρασε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της espresso, το νεοκλασικό κτίσμα που θυμίζει κάστρο στο Stresa, ένα δημοφιλές θέρετρο διακοπών στη λίμνη Maggiore της Ιταλίας, γύρω στο 2002. Σχεδίαζε την πλήρη ανακαίνισή του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως... ξενώνα, για να φιλοξενεί τους πολλούς και διάσημους φίλους του στη διάρκεια της εβδομάδας μόδας.


Οι επαγγελματικές προτεραιότητες του Φερέ όμως μετέθεταν συνεχώς την ανακαίνιση, η οποία αναβλήθηκε επ' αόριστον, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του σχεδιαστή το 2007, στα 62 χρόνια του.


Λίγα χρόνια αργότερα το κάστρο πουλήθηκε σε μια εταιρία που σχεδίαζε επίσης να το ανακαινίσει, δεδομένου ότι υπήρχαν πλήρως εγκεκριμένα σχέδια ανακαίνισης από τον ίδιο τον σχεδιαστή. Για λόγους προτεραιοτήτων, η ανακαίνιση αναβαλλόταν εκ νέου, οπότε στις αρχές του 2017 το έβαλε προς πώληση αντί 2.800.000 ευρώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved