Παγιέτες, πούπουλα και ντεκολτέ στη νέα κολεξιόν του οίκου Chanel
Fashion Shows

Παγιέτες, πούπουλα και ντεκολτέ στη νέα κολεξιόν του οίκου Chanel

Σε ένα από τα λιγότερο ευφάνταστα σκηνικά των τελευταίων χρόνων, όχι όμως και λιγότερο λαμπερό, ο οίκος Chanel παρουσίασε την κολεξιόν υψηλής ραπτικής του, η οποία σήμανε την επιστροφή στις κλασικές αξίες του αλλά και μια εικονοκλαστική προσέγγιση στη σιλουέτα.

Η Λίλι Ρόουζ Ντεπ, κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, που εμφανίστηκε με ένα από τα πιο εντυπωσιακά φορέματα της κολεξιόν άνοιξη - καλοκαίρι 2017, η Κένταλ Τζένερ και η Μπέλα Χαντίντ περπάτησαν στην πασαρέλα του Grand Palais του Παρισιού, που είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο καθρέφτη, του οποίου τις αντανακλάσεις διέκοπταν πού και πού κάποιες κάλες, φορώντας φούστες με οβάλ σχήματα και γλυπτικές γραμμές, παρουσίασαν το νέο όραμα του «κάιζερ της μόδας» Καρλ Λάγκερφελντ για τη σιλουέτα.
Ο σχεδιαστής, που είχε ασκήσει κριτική στην τραγουδίστρια Αντέλ για τα περιττά κιλά της, φαίνεται, όπως αναφέρει η Espresso, ότι άρχισε να βλέπει την ομορφιά που υπάρχει πέρα από την ψηλόλιγνη γραμμή. Οι καμπύλες του Λάγκερφελντ ωστόσο δεν ήταν εμπνευσμένες από αυτές των Καρντάσιαν αλλά από το γλυπτό της δεκαετίας του '20 «Γυναίκα Κουτάλι» του Αλμπέρτο Τζακομέτι.
Οσο για το σκηνικό με τους καθρέφτες, αυτό φαίνεται να ήταν εμπνευσμένο από τη σκάλα-καθρέφτη που είχε η Coco Chanel στο ατελιέ της στη Rue Gambon.

Από τα πιο ευδιάκριτα στοιχεία της νέας κολεξιόν ήταν οι πανταχού παρούσες ζώνες, που έπιαναν από την πραγματική μέση των μοντέλων μέχρι το σημείο της empire μέσης, αλλά και τα ταγέρ με τις φούστες σε παστέλ χρώματα με οριγκάμι αναφορές αλλά μεγάλους ώμους, που παραπέμπουν στο power dressing της δεκαετίας του '80.

Τα ντεκολτέ ήταν βαθιά V, ενώ η πολυτέλεια δεν εκφράστηκε μόνο με τις παγέτες αλλά και με τα πούπουλα στρουθοκαμήλων και μαραμπού. Οσο για τη νύφη του οίκου Chanel, αυτή ήταν ροζ, γεμάτη φρου-φρου, με ζώνη και είχε το όνομα λουλουδιού. Εξάλλου, η κατά το ήμισυ γαλλική καταγωγή της Λίλι Ρόουζ τής δίνει το κατάλληλο ταμπεραμέντο για να λανσάρει την παραδοσιακά πρωταγωνιστική δημιουργία του οίκου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved