Πού βρίσκονται σήμερα τα κορίτσια που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μόντελινγκ;
Models

Πού βρίσκονται σήμερα τα κορίτσια που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μόντελινγκ;

Πόζαραν αμέτρητες ώρες στα φωτογραφικά πλατό του Κλεισθένη, του Νίκου και της Αλίντας Μαυρογένη, του Τάκη και του Ντίνου Διαμαντόπουλου και αργότερα στα studios του Κώστα Κουτάγιαρ και του Βαγγέλη Τσαγκάρη.

Έκαναν άπειρα χιλιόμετρα διασχίζοντας την πασαρέλα στις επιδείξεις των Κώστα και Ντίνου Μαυρόπουλου, του Φιλήμονα, του Νίκου-Τάκη, του Μιχάλη Ασλάνη, του Billy Bo, του Μάκη Τσέλιου. Έζησαν αμέτρητες ώρες άγχους, εκνευρισμού και ορθοστασίας στα ατελιέ των δημιουργών για πρόβες.

Επί δεκαετίες υπήρξαν οι αγαπημένες του ελληνικού κοινού, σε μία εποχή που το επάγγελμα του μανεκέν και του φωτομοντέλου ήταν στην ουσία «ανεπάγγελτο» στον χώρο της μόδας, καθώς απουσίαζε η στοιχειώδης υποδομή.

Πού βρίσκονται σήμερα τα κορίτσια αυτά που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο του μόντελινγκ;

Τα πολλά λόγια είναι περιττά στην περίπτωση της Έφης Μελά. Η καριέρα της άρχισε σαν παιχνίδι, όταν στα καλλιστεία του '54 βγήκε Μις Ελλάς και σε ελάχιστο χρόνο έγινε η πρώτη κυρία της ελληνικής μόδας. Μούσα του σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, με τον οποίο αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ταιριαστά, καλόγουστα και ευτυχισμένα ζευγάρια στην Αθήνα, που δυστυχώς όμως εμφανίζονται σπάνια, η κυρία Μελά θα είναι πάντα η πρώτη σταρ που «γέννησε» η πασαρέλα

Στο σύντομο πέρασμα της από ιστορικούς οίκους υψηλής ραπτικής, η Ελληνορουμανικής καταγωγής καλλονή Μαρίνα Δημητροπούλου φημολογείται ότι κέρδισε τη συμπάθεια και τον θαυμασμό του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συνέχεια υπήρξε η ανταποκρίτρια της «Vogue» στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια η αριστοκρατικής καταγωγής Μαρίνα ζει μόνιμα στο Βουκουρέστι και ασχολείται με επιτυχία με τη ζωγραφική

Δεύτερη Μις Ελλάς το 1972 και Μις Σινεμά το 1974 στην Ιταλία ήταν η Μαίρη Δρακοπούλου. Δούλεψε πάνω από 10 χρόνια ως μοντέλο, αλλά «rich & famous» έγινε όταν άνοιξε το πρώτο πρακτορείο μοντέλων στη χώρα μας. Η «σιδηρά κυρία» ερωτεύθηκε παράφορα τον χώρο και εξελίχθηκε σε επιτυχημένη business woman, έως τη στιγμή που τα εγκατέλειψε όλα και αποσύρθηκε στο κτήμα της στην Εύβοια, όπου ζει μόνιμα, αλλά ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη

Πάνω από δύο δεκαετίες η πασίγνωστη με το μικρό της όνομα Μάρω Γεωργαντά υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τον χώρο. Ιδιαίτερη υπήρξε η φιλία της με τον σχεδιαστή-θρύλο του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννη Βούρο. Είναι παντρεμένη με γνωστό φαρμακοποιό και είναι μητέρα μιας κόρης, της Ναταλίας Γεωργαντά, που έχει κληρονομήσει την ευγένεια και την ομορφιά της, αλλά ασχολείται με τα ιστορικά φαρμακεία και κέντρα ομορφιάς, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Μις Ελλάς το 1973, μούσα του σχεδιαστή Φιλήμονα, η αριστοκρατική Κατερίνα Παπαδημητρίου αποσύρθηκε από τις πασαρέλες στο .. απόγειο της δόξας της για να ασχοληθεί και πάλι με τη μόδα, σχεδιάζοντας αυτή τη φορά δικά της ρούχα-χόμπι, που συνεχίζει επιλεκτικά ως σήμερα. Τρομερά καλόγουστη, καταπληκτική οικοδέσποινα, ιδιαίτερα αγαπητή στους κοσμικούς κύκλους, ζει στην Κηφισιά. Πρώην σύζυγος του Ζάχου Χατζηφωτίου, με τον οποίο υπήρξαν από τα πιο chic ζευγάρια ενώ με τον δεύτερο σύζυγο της, τον γνωστό αρχιτέκτονα Φώτη Κονταλόνη, έχουν αποκτήσει τη 18χρονη καλλονή κόρη τους Μαρία Ξανθή.

Μέχρι να γνωρίσει σε ένα πάρτι στις Κάννες τον Έλληνα «Άδωνη» Φοίβο Ραζή και με τον γάμο τους να πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, η Γαλλίδα Ντανιέλ Λοτέρ υπήρξε αγαπημένο γνωστών οίκων. Η πάντα καλλονή μούσα των σχεδιαστών Ζαν Ντεσέ και Ντίμη Κρίτσα κατοικεί στο Κολωνάκι με τις δύο κόρες και τις καλλονές εγγονές της.

Το βαρύ πυροβολικό των '80s που εκτός από ομορφιά διέθετε μυαλό και έντονη προσωπικότητα. Της έχει απονεμηθεί ο τίτλος «βασίλισσα» της πασαρέλας και δεν είναι τυχαίο που ο Guy Laroche την επέλεξε ανάμεσα σε 200 μοντέλα για την επίδειξη του στην Αθήνα. Η μόδα για τη Λάουρα Χατζηβαγγέλη, υπήρξε η ίδια της η ζωή ως τη στιγμή που γνώρισε τον σύζυγο της, Πάνο Ζερίτη, ιδρυτή της Χαρτοβιομηχανίας Θράκη και αφοσιώθηκε αποκλειστικά σε εκείνον και στους γιους της, Δημήτρη και Γιώργο. Πριν από λίγες ημέρες, δυστυχώς, η Λάουρα έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο.

Η Ελίζαμπεθ Σογιούλ, ήρθε από την Ολλανδία το 1963, παντρεμένη με Ελληνα φοιτητή, και για 22 ολόκληρα χρόνια μονοπώλησε τις πασαρέλες και τα showroom της υψηλής ραπτικής. Ψηλή, ξανθιά, με γαλάζια μάτια, ήταν η πρώτη ξένη που πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και έδωσε νέα πνοή στον χώρο του μόντελινγκ. Η κυρία της μόδας μένει στη Βουλιαγμένη, είναι μητέρα ενός αγοριού, διατηρεί μπουτίκ στη Νέα Σμύρνη και παραμένει γοητευτικότατη.

Η μελαχρινή καλλονή Μπέλα Αδαμοπούλου που τόλμησε και πέταξε το στέμμα της Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975, αλλά έγινε «Σταρ» στις πασαρέλες και τα σόου των σχεδιαστών της νέας γενιάς Μιχάλη Ασλάνη και Billy Bo, που τη λάτρεψαν. Σήμερα το ίδιο όμορφη, με δύο γάμους και δύο διαζύγια στο ενεργητικό της, λατρεύει τους γιους της Θάνο Ζορμπά και Παναγιώτη Τουλουπιάδη. Ζει στη Γλυφάδα, ευτυχισμένη αλλά μακριά από τα φλας, με το σύντροφο της από τον χώρο της ναυτιλίας.

Από τις πλέον επαγγελματίες, με πειθαρχία και αισθητική άποψη ήταν η Βανέσα Καλλιπολίτου. Της έχει αποδοθεί ο τίτλος του εθνικού μας μανεκέν. Δούλεψε ασταμάτητα επί δύο δεκαετίες ως μοντέλο και τον Σεπτέμβριο του 1990 έκλεισε τον κύκλο ταξιδεύοντας στο Τόκιο για τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας. Λατρεύει τον μοναχογιό της από τον γάμο της με τον γνωστό αρχιτέκτονα Γιώργο Γώγο και σήμερα απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο που δεν είχε ποτέ ως επαγγελματίας. Πάντα όμορφη και αδύνατη, δέχεται εκδηλώσεις θαυμασμού ακόμα και σήμερα, ενώ δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ από τότε που σταμάτησε, καμία επίδειξη μόδας

Πηγή: Πρόσωπα και ιστορίες - Ελευθερία

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved