Βασίλης Ζούλιας: «Νομίζω ότι με λίγο σκληρότερη δουλειά θα τα καταφέρουμε»
G-Fashion

Βασίλης Ζούλιας: «Νομίζω ότι με λίγο σκληρότερη δουλειά θα τα καταφέρουμε»

Ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας μιλάει για την ελληνική μόδα, την παρουσία της στην ελληνική τηλεόραση μέσω εκπομπών styling και δίνει το δικό του «πλάνο» για το πώς θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε καλύτερα την βιομηχανία της μόδας στη χώρα μας.

Το επόμενο στάδιο ποιο είναι;

Μπορεί να είμαι 35 χρόνια στη μόδα, αλλά σαν σχεδιαστής είμαι μόνο 10. Βέβαια, βλέποντας τον Λάγκερφελντ και τον Αρμάνι, που είναι 80 και ακόμη δουλεύουν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαι στην αρχή της δικής τους καριέρας. Όταν άνοιξα αυτό το μαγαζί, το έκανα πολύ όμορφο... Πολλές φορές τρακάρουν τα αυτοκίνητα απέξω από γυναίκες που κοιτάζουν τη βιτρίνα. Το έκανα για να τα¬ξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αυτός είναι ο στόχος μου. Και προς τα εκεί θα πάω.

Εχουν γίνει κάποια βηματάκια;

Εχουν γίνει κάποια πολύ μικρά βηματάκια, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο, δεν αρκούν μόνο οι γνωριμίες ούτε μια καλή κολεξιόν, θέλει γερή υποδομή, αλλά νομίζω ότι με λίγο σκληρότερη δουλειά θα τα καταφέρουμε.

Έχετε δει τα reality μόδας, το «Shopping Star» της Βίκυς Καγιά στο Star και το «My Style Rocks» του ΣΚΑΪ;

Πιστεύω ότι είναι καλό να γίνονται εκπομπές για τη μόδα και ό,τι κάνει η Βίκυ, μου αρέσει ο τρόπος που το κάνει. Αυξάνεται το ενδιαφέρον, είναι μια μορφή εκπαίδευσης.

Εσάς θα σας ενδιέφερε να εμπλακείτε σε κάτι αντίστοιχο αν δεχόσασταν μια πρόταση;

Ναι, αν δεχόμουν μια καλή πρόταση ευχαρίστως. Θα ήμουν καλός σε μια επιτροπή νομίζω.

Την ελληνική μόδα την παρακολουθείτε;

Φυσικά την παρακολουθώ από κοντά, είμαι φίλος με αρκετούς Έλληνες σχεδιαστές. Εκτιμώ τη δουλειά πολλών και όλοι ξέρουν ότι και σαν στιλίστας στήριζα την ελληνική μόδα. Ξέρετε, η ξενομανία μας προξένησε την κατάσταση που ζούμε τώρα στην Ελλάδα. Αν όλοι φροντίζαμε το 70% των αγορών μας να πηγαίνει σε ελληνικά προϊόντα και να τα στηρίζουμε... Βλέπουμε τη Μισέλ Ομπάμα που φορούσε μονίμως δημιουργίες Αμερικανών σχεδιαστών και το έλεγε, την Μπριτζίτ Μακρόν που φορά Luis Vuitton και το βροντοφωνάζει. Θα ήθελα και η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα να ντύνεται και να λέει ότι τη ράβει ο κ. Λάσκαρης που τη ράβει τελευταία. Αλλά, δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να δουν τη μόδα σαν μια μικρή βιομηχανία έστω. Βέβαια, η κρίση έχει κάνει καλό, γιατί έχει στρέψει τον καταναλωτή στα ελληνικά προϊόντα είτε κατ' ανάγκη, είτε γιατί κάποιοι σκέφτονται ότι έτσι γυρνάνε σε εμάς. Λίγο να σκεπτόμαστε έτσι, καλό είναι.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved