Νικήθηκε από τον κορονοϊό γνωστός σχεδιαστής μόδας (Photos-Video)
G-Fashion

Νικήθηκε από τον κορονοϊό γνωστός σχεδιαστής μόδας (Photos-Video)

Ο σχεδιαστής μόδας είχε μόνο έναν σκοπό. Να κατακτήσει τον μαγικό κόσμο της μόδας.

Σε ηλικία 19 ετών, παρά τις αντιδράσεις των γονιών του, αφήνει τις σπουδές του και γράφεται στο Bunka Fashion College, στο Τόκυο.
Από τότε, το 1958, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι.

Ένα ταξίδι με δυσκολίες, αλλά με πολλή αγάπη για τη μόδα και τον χώρο, που τελικά τον δικαίωσε και τον ανέβασε στην πιο ψηλή κορυφή.

Η ζωή στο Παρίσι δεν ήταν εύκολη. Ξένος τόπος, άλλα ήθη και έθιμα, άλλος πολιτισμός. Παρόλα αυτά, ο Τακάντα δεν πτοήθηκε. Ξεκίνησε πουλώντας σκίτσα σχεδίων σε οίκους μόδας, με 25 φράγκα το καθένα.

Το 1988, η σειρά των γυναικείων αρωμάτων ξεκίνησε με το Kenzo de Kenzo. Το Kenzo pour Homme ήταν το πρώτο του ανδρικό άρωμα (1991). Το FlowerbyKenzo, που κυκλοφόρησε το 2000, καταχωρήθηκε από τον ιστότοπο της Vogue ως ένα από τα καλύτερα κλασικά γαλλικά αρώματα όλων των εποχών.

Ο Κένζο Τακάντα ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του το 1999 για να ακολουθήσει καριέρα ως σχεδιαστής διακόσμησης.

Η τελευταία επίδειξη πριν τον νικήσει ο κορονοϊός

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την επίδειξη μόδας για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ο θρύλος της ιαπωνικής μόδας ήταν ο πρώτος που συνδύασε με τόσο πετυχημένο τρόπο την κουλτούρα της χώρας του με τον δυτικό πολιτισμό.

Δείτε το βίντεο από το Live News:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved