Απίστευτη αποκάλυψη: «Στη ταινία του Βούλγαρη πήρα φωτιά! Κάηκαν τα μαλλιά μου»
Back To the Future

Απίστευτη αποκάλυψη: «Στη ταινία του Βούλγαρη πήρα φωτιά! Κάηκαν τα μαλλιά μου»

Για τον ρόλο του Μάκη Τσετσένογλου (για τον οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο το 1998 στα Κρατικά Βραβεία του υπουργείου Πολιτισμού), που βάζει φωτιά στο νυχτερινό κέντρο Βιετνάμ, στη θρυλική ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος»

μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιώργος Αρμένης αποκαλύπτοντας ότι ακόμη στον δρόμο τον φωνάζουν... Μάκη -και φυσικά εκείνος γυρίζει-, ενώ περιγράφει την περιβόητη σκηνή με την ατάκα «Ηλία, ρίχ' το».

Η φράση «Ηλία, ρίχ' το» έχει γίνει πια σλόγκαν!
«Μα προχωράω στον δρόμο, με φωνάζουν «Μάκη!» και γυρίζω. Το «Ολα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη είναι μια σπουδαία ταινία, ο ίδιος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης, τον λατρεύω και τον αγαπάω, είναι τόσο ευαίσθητος άνθρωπος, «ζεστός» όταν δουλεύεις μαζί του, θα ήθελα να συνεργαστούμε ξανά»

Οταν διαβάσατε τον ρόλο του Μάκη, πώς αισθανθήκατε;
«Δεν τον διάβασα, μου τον διηγήθηκε ο ίδιος. Κάτσαμε εδώ, στην πλατεία Εξαρχείων, σε ένα καφέ, και μου τον διηγήθηκε. Δεν είχα καμία επαφή με όλα αυτά, με τα σκυλάδικα και τέτοια, λόγω ανέχειας οικονομικής. Δεν πήγαινα στα νυχτερινά κέντρα ή δεν είχα μάθει να πηγαίνω, η ζωή μου ήταν εντελώς διαφορετική. Είχα σχηματιστεί ως καλλιτέχνης και δεν μ' ενδιέφεραν τα μπουζούκια. Αφού τα βρήκαμε και μου έδωσε το σενάριο, ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη και πήγαμε σε δυο τρία μαγαζιά για να εγκλιματιστώ. Και μπήκα γρήγορα! Πρέπει να μπαίνεις στον ρόλο ως ηθοποιός, εγώ εκεί μεταλλάχτηκα και κέρδισα πρώτο βραβείο»

Η σκηνή στην οποία βάζετε φωτιά στην καμπαρντίνα σας ήταν επικίνδυνη;
«Στις ξένες παραγωγές υπάρχουν πυροσβέστες, με ειδικές κουβέρτες που σε τυλίγουν. Μου λένε λοιπόν να βάλω φωτιά με ουίσκι και τους απάντησα πως δεν παίρνει το ουίσκι φωτιά. Πήγα μόνος μου στο χωριό που
βρισκόταν εκεί κοντά που γυρίζαμε, κι αγόρασα πράσινο οινόπνευμα. «Μην το κάνεις», μου είπε ο Παντελής, «εγώ θα το κάνω» του απάντησα. Αρχισα να ρίχνω στην καμπαρντίνα το πράσινο οινόπνευμα, γέμισα κι ένα μπουκάλι από ουίσκι με αυτό κι έριχνα, έριχνα! Εβαλα τον αναπτήρα και πήρα φωτιά! Κάηκαν τα μαλλιά μου πίσω γιατί ήταν νάιλον το ρούχο, αλλά προχωρούσα κι έλεγα από μέσα μου «αν συνεχιστεί το πλάνο, θα καώ»! Ηθελα να το κάνω και το έκανα. Αν μου έλεγε ο Παντελής «να καείς», θα καιγόμουν. Είμαι τρελός!», λέει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved