Αμαλία Αυγουστάκη: Θυμάστε τη νικήτρια του Dream Show; Δείτε τι κάνει σήμερα!
Back To the Future

Αμαλία Αυγουστάκη: Θυμάστε τη νικήτρια του Dream Show; Δείτε τι κάνει σήμερα!

Ξεκινώντας από talent show του Alpha, η Αμαλία Αυγουστάκη, από το μαστιχοχώρι Θολοποτάμι Χίου, κατόρθωσε να σταθεί στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και να συμμετέχει ως ηθοποιός

παίζοντας αυτή την περίοδο στο έργο «Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου στο θέατρο ΕΝ-Α στον Κορυδαλλό.

Από πότε θυμάσαι το εαυτό σου να τραγουδάς, ποια τραγούδια πρωτοάκουσες, πότε πρωτοτραγούδησες σε κοινό, ποιες είναι οι σπουδές σου και ποιος ο πρώτος σου δίσκος;
«Τραγουδούσα από πολύ μικρή κι αυτό ήταν κάτι γνωστό στην οικογένειά μου. Θυμάμαι να παίζω μόνη στη γειτονιά και να τραγουδάω ένα πρωί, ώσπου κάποιος φίλος ζήτησε από τη μητέρα μου να ανεβάσει την ένταση στο ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο ήμουν εγώ... Τραγουδούσα στη φύση, στα μαστιχόδεντρα. Είχα και αυτοσχέδιο μικρόφωνο. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Χίο, τα ακούσματά μου ήταν κυρίως τραγούδια του νησιού παραδοσιακά, αλλά και σμυρνέικα και μικρασιάτικα στα πανηγύρια του χωριού. Σε κοινό τραγούδησα αφού τελείωσα με το σχολείο. Έχω πτυχίο ελαφρού τραγουδιού και σπουδάζω μονωδία με την Ελπίδα Αμίτση. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και συμμετέχω σε παραστάσεις στο θέατρο ΕΝ-Α στον Κορυδαλλό. Ο πρώτος μου δίσκος έχει κυκλοφορήσει από τη SONY BMG με τίτλο «Μη δω στα μάτια σου βροχές».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σου στο τάλεντ σόου του Αλφα που βγήκες νικήτρια;
«Η καλύτερη στιγμή μου στο τάλεντ σόου του ALPHA ήταν όταν με δέχτηκαν και χειρότερη όταν μου ζήτησαν να τραγουδήσω α-καπέλα»

Ποιο τραγούδι σε συγκλονίζει;
«Το τραγούδι που αγγίζει την ψυχή και την καρδιά μου. Αυτό το τραγούδι με συγκλονίζει!»

Και ποιο σε... απωθεί;
«Το τραγούδι που με απομακρύνει από τον εαυτό μου»

Το τραγούδι καλυτερεύει τον άνθρωπο ή απλώς τον εκτονώνει;
«Το τραγούδι έχει τη δύναμη να κάνει και τα δύο. Έχει δόνηση. Όσο πιο υψηλή και αρμονική είναι τόσο πιο ωφέλιμο γίνεται. Στην ανώτερη μορφή του, αγγίζει τα όρια της θεραπείας»

Ο στίχος ή η μελωδία απογειώνει το τραγούδι;
«Όταν ο στίχος «αγαπάει» τη μελωδία και το αντίστροφο, τότε συμβαίνουν θαύματα!»

Ποιο είναι το όνειρό σου για το τραγούδι;
«Το ταλέντο και η έφεση του κάθε ανθρώπου δεν είναι τυχαία. Επίσης από μόνα τους δεν αρκούν. Οφείλουν να συνδυάζουν την εργασία με στόχο την εξέλιξη και την προσφορά»

Πώς συνδυάζεις φωνή και ηθοποιία;
«Σπουδάζοντας τραγούδι μαθαίνεις να χειρίζεσαι τη φωνή σου. Αυτό είναι ένα εφόδιο που σε ωφελεί πολύπλευρα. Από την άλλη, η κίνηση και η έκφραση στο θέατρο σε απελευθερώνει. Συνδυάζοντάς τα θεωρώ ότι μπορεί να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ίδιου σου του εαυτού»

Πηγή συνέντευξης: Καρφί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved