Αλκη Ζέη: «Εχω μετανιώσει που δεν έχω φωτογραφίες με τη Μελίνα»
Back To the Future

Αλκη Ζέη: «Εχω μετανιώσει που δεν έχω φωτογραφίες με τη Μελίνα»

Στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της εξορίας της συγχρωτίστηκε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ανάμεσα στις οποίες και με τη Μελίνα Μερκούρη. Πώς ήταν η κοινή τους ζωή εκεί; Η Άλκη Ζέη θυμάται…

«Έμεινα δέκα χρόνια στο Παρίσι, στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα, κοντά στην Place d’Italie. Στο Παρίσι γνώρισα και τη Μελίνα. Οταν ήμασταν στην Ελλάδα, μου ήταν τελείως αδιάφορη. Ηταν σε άλλους κύκλους, μις, σταρ, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να την πλησιάσω. Στο Παρίσι όπου βρεθήκαμε με τη χούντα είδα μια τελείως διαφορετική γυναίκα από αυτήν που φανταζόμουν, πολύ ζεστή, φιλική, δοτική. Μαζευόμασταν στο σπίτι της Θεοδωράκης, Μητσοτάκης, οι πάντες. Ηξερε να ακούει αυτό που της έλεγες κι ας ήταν αντίθετο από εκείνη.

Εχω μετανιώσει που δεν έχω φωτογραφίες με τη Μελίνα, γιατί τραβιόμουν πάντα όταν έρχονταν φωτογράφοι, ενώ άλλοι στριμώχνονταν για να πάρουν λίγη από τη λάμψη της. Η μοναδική φωτογραφία που έχω είναι όταν ήρθε στην Ελλάδα για την κηδεία της μητέρας της και τη συνόδεψα στο αεροδρόμιο. Εκτίμησα πολύ που γνώριζε τις ελλείψεις της. Οταν έγινε υπουργός, διάλεξε για παράδειγμα να βρίσκονται γύρω της σημαντικοί άνθρωποι για να τη βοηθήσουν, όπως ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Μάνος Ζαχαρίας»

Ποιος ήταν ο δικός της Μάης του '68 στο Παρίσι;
«Τρέχαμε όλοι μαζί εκεί κάπου. Ηταν πράγματι μια εξέγερση. Αλλάξαν πράγματα. Έγιναν σημαντικές αλλαγές στο Πανεπιστήμιο»

Τώρα δεν υπάρχουν ανάλογα ιδανικά;
«Όχι κι αυτό κρατάει πολύ καιρό. Πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι. Και δεν το σεβάστηκε κανείς», λέει στο ένθετο «Πρόσωπα και Ιστορίες»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved