Οι ελάχιστες σειρές που έκανε η Αλίκη στη μικρή οθόνη!
Back To the Future

Οι ελάχιστες σειρές που έκανε η Αλίκη στη μικρή οθόνη!

Η τηλεόραση αγάπησε από την πρώτη στιγμή τηνΑλίκη Βουγιουκλάκη και οι ταινίες της βρίσκονται σταθερά στο πρόγραμμα των καναλιών και κάνουν και καλά νούμερα.

Η Αλίκη, όμως, δεν αγάπησε την τηλεόραση ποτέ. Παραδέχτηκε σε πολλές συνεντεύξεις ότι όντας τελειομανής δεν μπορούσε να συνηθίσει τους γρήγορους και πιο πρόχειρους ρυθμούς που επιβάλλονται για τα γυρίσματα των επεισοδίων. Και η τηλεόραση, όμως, δεν αγάπησε την Αλίκη, μια και οι μετρημένες στα δάχτυλα σειρές που έκανε είχαν πορεία αντίστροφη με εκείνη των εισιτηρίων που έκοβε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στους νεότερους θεατές δεν είναι ευρέως γνωστό πως η ηθοποιός γύρισε όχι μία, αλλά τρεις σειρές για την τηλεόραση, ενώ έκανε γκεστ σε άλλες τρεις. Με πρώτη εμφάνιση της Βουγιουκλάκη στην μικρή οθόνη ήταν για να υποδυθεί την πρώτη βασίλισσα της Ελλάδας, την Αμαλία, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Τίτλος της σειράς «Βασίλισσα Αμαλία» και συμπρωταγωνιστής της στη σειρά του ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, με τον οποίο εκείνη την εποχή είχαν ξεκινήσει διαδικασίες διαζυγίου. Το βασικό στόρι της σειράς εξιστορούσε την αγωνία της νεαρής εστεμμένης να γίνει αποδεκτή στον λαό της και τον παράνομο ερωτά της με τον συνταγματάρχη Καλλέργη (Παπαμιχαήλ).

Τον σύζυγό της, βασιλιά Οθωνα, έπαιξε ο Χρήστος Πολίτης. Η σειρά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, παρόλο που ο κόσμος έδειχνε να την περιμένει με αδημονία. Την ίδια χρονιά προβαλλόταν και το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές όλων των εποχών, και ήταν το συγκεκριμένο σίριαλ βασικό θέμα συζήτησης σε όλα τα σπίτια που διέθεταν το ασπρόμαυρο κουτί. Η «βασίλισσα Αμαλία» κράτησε για 68 ολόκληρα επεισόδια και από αυτά δεν διασώθηκε ούτε ένα, παρά μόνο κάποια παρασκηνιακά στιγμιότυπα.

Δύο χρόνια μετά το 1977, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποφασίζει να κάνει μια δεύτερη απόπειρα στη μικρή οθόνη και πάλι μέσω της ΕΡΤ. Επιστρέφει στην τηλεόραση με τη «Θεατρίνα», ένα έργο που την ακολουθούσε σε όλη της τη ζωή. Η Βουγιουκλάκη το 1957, άγουρη ηθοποιός, είχε παίξει στη θεατρική μεταφορά του έργου με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη. Περνώντας τα χρόνια η Αλίκη δεν ξεχνούσε εκείνο το έργο και ένιωθε όλο και περισσότερο τα ίδια συναισθήματα με την ηρωίδα. Ετσι αποφάσισε να είναι αυτό το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα, με σκηνοθέτη τον αδελφό της, Τάκη Βουγιουκλάκη, και συμπρωταγωνιστές τον Γιάννη Φερτή και τον Κώστα Καρρά. Και πάλι, όμως, παρά τις προσδοκίες, η σειρά στέφθηκε με επιτυχία. Αν και επρόκειτο αρχικά να γυριστούν 60 επεισόδια, κόπηκε στα μισά. Ούτε αυτή η σειρά διασώζεται στο αρχεία της ΕΡΤ

Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια για να αποφασίσει η Αλίκη να ξανακάνει σειρά και αυτό έγινε μόνο και μόνο ως χάρη στον προσωπικό της φίλο, Μίνωα Κυριακού. Ηταν το 1991. Οι «Τρεις Χάριτες» μεσουρανούν για τρίτη σεζόν και ο πρόεδρος του ΑΝΤΙ προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίπαλον δέος στη μυθοπλασία του καναλιού του Αμαρουσίου. Και γι' αυτό επιστρατεύει τη φιλία του με την Αλίκη και αποφασίζουν από κοινού τη δημιουργία της σειράς εποχής «Και εύθυμη και χήρα». Σκηνοθέτης ξανά ο αδελφός της και στο καστ ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο Σπύρος Καλογήρου αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος. Παρά την ακριβή παραγωγή και τη διαφήμιση της, δεν κατάφερε να φέρει τηλεθέαση στο κανάλι.

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved