Εμμανουέλλα Αλεξίου: Η Ούρσουλα των «Αυθαίρετων» δεν θα πιστέψετε σε ποιες σειρές ήταν σεναριογράφος
Back To the Future

Εμμανουέλλα Αλεξίου: Η Ούρσουλα των «Αυθαίρετων» δεν θα πιστέψετε σε ποιες σειρές ήταν σεναριογράφος

Η Εμμανουέλλα Αλεξίου υποδυόταν την κόρη του Χρήστου Βαλαβανίδη και της Νατάσα Τσαγκαρισιάνου στη σειρά του Mega «Οι αυθαίρετοι». 

Πώς είναι σήμερα η ηθοποιός και με τι ασχολείται;

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, αλλά, διαπιστώνοντας στην πορεία ότι αγαπά την υποκριτική, αποφάσισε να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τα σεμινάρια τεχνικής της υποκριτικής στον κινηματογράφο με την Aleta Chappelle (Αθήνα και Νέα Υόρκη), καθώς και το σεμινάριο σεναρίου της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, φοίτησε στο SCPS του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο τμήμα Humanities, Arts and Writing, σενάριο κινηματογράφου με καθηγητή τον Michael Zam και συγγραφή θεατρικού έργου με καθηγητή τον Jeffrey Stanley.

Eχει κάνει το πέρασμά της και από τον κινηματογράφο, ενώ, μεταξύ άλλων, παρουσίαζε την παιδική εκπομπή της ΕΤ1 «Ας γνωριστούμε παίζοντας» και υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «Stand-up comedy - Νύχτες κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη. Ως σεναριογράφος συνεργάστηκε με τη Ρένα Ρίγγα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Σαμπουάν», έγραψε το σίριαλ του Star «Άγιο είχαμε» και ήταν στη συγγραφική ομάδα των καθημερινών σειρών του ΑΝΤ1 «Λόλα», «Κάρμα», «Ρουά ματ», «Δίδυμα φεγγάρια», «Μπρούσκο» και «Ο άντρας των ονείρων μου».

Σήμερα δεν της λείπει η τηλεόραση. «Είμαι πολύ καλυμμένη με το θέατρο και με την άμεση ανταπόκριση που σου δίνει, αλλά, αν μου γινόταν πρόταση από κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ, δεν θα έλεγα όχι. Την αγαπάω την τηλεόραση και τότε που ασχολήθηκα δεν το έκανα για τα λεφτά, αν και τότε οι αμοιβές ήταν καλές. Πάντως ό,τι και αν κάνω το κάνω με αγάπη και δίνομαι σε αυτό. Δεν το ξεπουλάω», δήλωσε στην εφημερίδα espresso. Και πρόσθεσε: Στα παρασκήνια της σειράς γίνονταν φοβερά περιστατικά! Ολοι οι άνθρωποι είχαν ταμπεραμέντο, χιούμορ και πολλές φορές αυτοσχεδιάζαμε, γιατί δεν υπήρχε η λογοκρισία. Η ατάκα του Χρήστου Βαλαβανίδη “το κέρατό μου”, που έγινε και σλόγκαν, ήταν δική του. Θυμάμαι, επίσης, μια φορά που υποτίθεται ότι οι τηλεοπτικοί γονείς μου ήταν στο κρεβάτι και εκείνο έσπασε, αντί να σταματήσουν τη σκηνή, ο Χρήστος Βαλαβανίδης έλεγε στο αυτί της Νατάσας Τσακαρισιάνου “μη σταματάς, γράφουμε εποχή” και άλλα τέτοια όμορφα περιστατικά» μας εκμυστηρεύεται. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα με φωνάζουν Ούρσουλα. Ήμουν πολύ μικρή τότε. Ήμασταν η τυχερή γενιά που, μόλις βγήκε από τη δραματική σχολή, άνοιξε η ιδιωτική τηλεόραση. Ήταν μια καταπληκτική εποχή και μπορώ να πω ότι μετά τους “Αυθαίρετους”, η μία πρόταση ερχόταν μετά την άλλη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved