Γιάννης Μαρκόπουλος: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη-Πλήθος κόσμου στο σημείο
Gossip Cam

Γιάννης Μαρκόπουλος: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη-Πλήθος κόσμου στο σημείο

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών τέθηκε σήμερα (15/6) σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σπουδαίου συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου.

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής σκηνής και καθόρισε με το έργο του γενιές και γενιές.

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου ειπώθηκε και το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από μακροχρόνια «μάχη» με τον καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17:00 το απόγευμα τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η εξόδιος ακολουθία και πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να τον αποχαιρετίσει.

0R6A0948.jpg

Η ταφή έγινε αμέσως μετά, στο Νεκροταφείο Παπάγου, την περιοχή όπου ζούσε ο συνθέτης μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική Λαβίνα και την πολυαγαπημένη κόρη τους Λένγκα. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, σύμφωνα με την επιθυμία του, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία στους οικείους του να τον αποχαιρετήσουν με στίχους του Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που ο ίδιος μελοποίησε.

Ανάμεσα στους επώνυμους που βρέθηκαν εκεί ήταν και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του και άλλοι!

Δείτε φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο στην παρακάτω photo gallery:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved