Δήμητρα Αιγινίτη: Νέα σελίδα στη ζωή της- Τα πτυχία και η… αθόρυβη πορεία της
Gossip Specials

Δήμητρα Αιγινίτη: Νέα σελίδα στη ζωή της- Τα πτυχία και η… αθόρυβη πορεία της

Η Δήμητρα Αιγινίτη στέφθηκε η ομορφότερη γυναίκα της Ελλάδας το 1998 αφού κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς και μας απασχόλησε αρκετά στη χρυσή εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, ως μία από τις πιο όμορφες παρουσίες της και όχι μόνο.

Εδώ και χρόνια όμως απέχει από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, έχοντας αφοσιωθεί στην επιστήμη που επέλεξε να σπουδάσει και που τη γεμίζει όσο τίποτα άλλο.

Το gossip-tv έψαξε, βρήκε και έμαθε πού βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα το ψιλόλιγνο κορίτσι με τα μεγάλα μάτια και το υπέροχο χαμόγελο.

Η Δήμητρα Αιγινίτη σπάνια μιλάει για τον εαυτό της και πολύ πιο σπάνια μοιράζεται προσωπικές ιστορίες της... Πόσοι άραγε γνωρίζετε ότι είναι γεννημένη στη Ζιμπάμπουε από μητέρα Πορτογαλίδα και πατέρα Έλληνα με καταγωγή από την Πάρο; Ότι ο θάνατος του πατέρα της το 2016 τη στιγμάτισε για πάντα; Ελάχιστοι ίσως άνθρωποι. Έτσι ήταν πάντα... Σιωπηλή και προστατευτική με τους ανθρώπους που αγαπά.

dimitra-aiginiti-(10).jpg

Νέα σελίδα έχει γυρίσει στη ζωή της η Δήμητρα Αιγινίτη η οποία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία...

Αλλαγή σελίδας

Μπορεί να τη γνωρίσαμε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά αφού ασχολήθηκε για πολλά χρόνια μετά την ανάδειξή της στα καλλιστεία με τον χώρο, όμως εδώ και 8 χρόνια ασχολείται με κάτι τελείως διαφορετικό. Εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου ενώ παράλληλα, είναι ασκούμενη Ψυχολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Εδώ και δυο χρόνια, επίσης, κάνει την κλινική πρακτική της ως Ψυχοθεραπεύτρια αναλαμβάνοντας περιστατικά με θεραπευόμενους στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας (ICPA) στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Νοτίων Προαστίων.

Πριν εστιάσει στην επιστήμη της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Ψυχολογίας (σ.σ. είναι πτυχιούχος της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου), είχε αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και για 12 χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος - ρεπόρτερ σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, όπως ο Ελεύθερος Τύπος, Το Βήμα και συγκεκριμένα για τα περιοδικά ΒΗΜΑDonna και ΒΗΜΑgazino. Για εννέα χρόνια εργάστηκε και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα - στο κύριο φύλλο, στην ιστοσελίδα, στα ένθετα περιοδικά της εφημερίδας, καθώς και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του web tv. Εργάστηκε και ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και ως ραδιοφωνική παραγωγός και εκφωνήτρια διαφημιστικών σποτ.

201010141310550.7675_DIMITRA_EGINITI_13102010.jpg

Η Δήμητρα Αιγινίτη είχε περπατήσει στις πασαρέλες των σπουδαιότερων Ελλήνων σχεδιαστών

Η μόδα πάντα της άρεσε αλλά έκλεισε το κεφάλαιο αυτό στα 23 της χρόνια, όταν πλέον είχε «χορτάσει» μιας και ασχολούταν ως μοντέλο από την εφηβεία της.

Πλέον όμως ταξιδεύει σε άλλες πολύ πιο ενδιαφέρουσες -για την ίδια- θάλασσες, ειδικά και μετά την πρόσφατη ορκωμοσία της, τον περασμένο μήνα, στο Πάντειο. Τον Ιούνιο που μας έρχεται ολοκληρώνει και τις σπουδές της στην ψυχολογία. Τα τελευταία 4 χρόνια εκπαιδεύεται στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας – ICPA, προκειμένου να αποκτήσει την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της. Όταν πάρει στα χέρια της το πτυχίο της, η Δήμητρα Αιγινίτη σκοπεύει να ανοίξει το δικό της γραφείο ως ψυχολόγος, στα Νότια Προάστια.

Για την ίδια, η κοινωνική ανθρωπολογία είναι μία σπουδαία επιστήμη και είναι ενθουσιασμένη με τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για εκείνη στο μέλλον. Όταν τη ρωτάνε πώς από τη δημοσιογραφία, μεταπήδησε στην κοινωνική ανθρωπολογία και την ψυχολογία-ψυχανάλυση, η Δήμητρα Αιγινίτη λέει πως έχουν κοινό παρονομαστή που είναι η συμμετοχική παρατήρηση, η συνέντευξη, η έρευνα και η αναζήτηση της αλήθειας. Για την ίδια είναι ακόμα ένα λιθαράκι στην εξελικτική ανάγκη που έχει ως άνθρωπος.

Όσο για εκείνους που υποστηρίζουν πως ξαφνικά χάθηκε από... προσώπου μάτι, εκείνη απαντάει με νόημα αλλά και ένα χαμόγελοι: «Από ποιόν/-ούς χάθηκα; Δε χάθηκα!»

Εκείνοι που τη γνωρίζουν όμως λένε πως όταν αποφάσισε να κάνει επαγγελματική στροφή, στόχος της ήταν να αποκτήσει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά εφόδια για την άσκηση της νέας επαγγελματικής σταδιοδρομίας της ως Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια και Κοινωνική Ανθρωπολόγος. Προετοιμάστηκε κατάλληλα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, πέρασε επιτυχώς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε τις σπουδές της. Αμέσως μετά ξεκίνησε και τις δεύτερες σπουδές της για το δεύτερο πτυχίο της στην Ψυχολογία στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Η παράλληλη φοίτηση σε δυο διαφορετικά Πανεπιστήμια με ταυτόχρονη επαγγελματική απασχόληση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όλη αυτή η προσπάθεια για να γίνει με επάρκεια απαιτούσε πολλά χρόνια, παρά πολύ χρόνο, παρά πολύ διάβασμα, πολύ κόπο και τεράστια δέσμευση και αφοσίωση! Όμως τα κατάφερε μία χαρά...

Ο γάμος με τον Σρόιτερ, το διαζύγιο, και η προσωπική της ζωή σήμερα

Για πολλά χρόνια, την εποχή που ήταν αφοσιωμένη στη δημοσιογραφία, η Δήμητρα Αιγινίτη υπήρξε ζευγάρι με τον κεντρικό newscaster των Δελτίων Ειδήσεων του Alpha, Αντώνη Σρόιτερ. Μάλιστα, το άλλοτε ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2009 στο Δημαρχείου του Αγίου Στεφάνου ενώ το καλοκαίρι του 2010 παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο στη Σαντορίνη.

200909171101010.2072_EGINITI_SROITER_15062009.jpg

Το 2009 η Δήμητρα Αιγινίτη και ο Αντώνης Σρόιτερ σε βραδινή τους έξοδο. Ήταν ακόμα μαζί και ερωτευμένοι...

Ο γάμος αυτός έμελλε να λάβει τέλος, μόλις λίγους μετά το θρησκευτικό γάμο και την ανταλλαγή όρκων αιώνιας αγάπης και ευτυχίας ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Από κοινού αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και ο καθένας ξαναέφτιαξε τη ζωή του.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή καθώς έχει δοθεί σε μια όμορφη και αρμονική συντροφική σχέση με έναν υποστηρικτικό σύντροφο που όπως λέει στους δικούς της ανθρώπους σέβεται τα «θέλω» της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved