Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ 46 χρόνια μετά: Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές;
Gossip Specials

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ 46 χρόνια μετά: Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές;

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης επέστρεψε στη μικρή οθόνη η αριστουργηματική μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβάλλεται κάθε χρόνο στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με τεράστια επιτυχία.

Θεωρείται απολύτως δικαιολογημένα η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Η σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι ακολουθεί την πορεία του Θεανθρώπου από τη Γέννηση μέχρι και την Ανάσταση.

Ο «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977, και αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θείο δράμα.

Μεγάλη εβδομάδα στον ΑΝΤ1

Από τη Μ. Τετάρτη έως και τη Μ. Παρασκευή στις 21:00, καθώς και το Μ. Σάββατο στις 21:45 θα προβληθεί το διαχρονικό τηλεοπτικό δημιούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ο Robert Powell ενσάρκωσε τον Ιησού Χριστό, με αριστοτεχνικό τρόπο και η ερμηνεία του έμεινε χαραγμένη στη μνήμη του κοινού.

Δείτε πώς είναι σήμερα μερικοί από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»:

• Ρόμπερτ Πάουελ - Ιησούς Χριστός

Ο βρετανικής καταγωγής Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο πιο διάσημος «Ιησούς» της οθόνης, αφού μαγνήτισε τους πάντες στην ταινία «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». «Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί», ενώ ακόμη έχει εξομολογηθεί: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως “τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”», έχει πει.

paouel - 1

• Ολίβια Χάσεϊ - Παναγία

Όλοι θυμόμαστε τον ρόλο της Παναγίας στην τηλεταινία «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της Ολίβια Χάσεϊ. Η 72χρονη πια ηθοποιός με αγγλικές και αργεντίνικες ρίζες ξεκίνησε την υποκριτική της πορεία στο θέατρο, όμως ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν εκείνος που την έκανε να καθιερωθεί, αφού με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κατάφερε να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα.

Hussey - 1

Έχει 38 κινηματογραφικές ταινίες και 11 τηλεοπτικές παραγωγές στο ενεργητικό της, ενώ ακόμη έχει χαρίσει τη φωνή της στα video games των Star Wars. Έχει αποσπάσει βραβείο David di Donatello Awards για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του 1969 , αλλά και Golden Globe για το ίδιο έργο, ενώ ο τελευταίος της ρόλος ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα.


• Ίαν Μακ Σέιν - Ιούδας Ισκαριώτης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πιο γνωστός ρόλος του McShane είναι ο έμπορος με αντίκες Lovejoy στην ομώνυμη σειρά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστός για τον ρόλο της ιστορικής φιγούρας Al Swearengen στη σειρά του HBO Deadwood, για την οποία κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας 2005 για τον καλύτερο ηθοποιό σε τηλεοπτικό δράμα. Ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία Emmy και Screen Actors Guild Awards του 2005.

Ιούδας - 1

• Κλαούντια Καρντινάλε - Μοιχαλίδα

Κλάουντια Καρντινάλε είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ιταλίδας ηθοποιού Κλωντ Ζοζεφίν Ροζ Καρντινάλε (Τύνιδα, 15 Απριλίου 1938). Έχει παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τη δεκαετία 1960-1970 ήταν από τις σημαντικότερες σταρ του ιταλικού κινηματογράφου.

Καρντινάλε - 1

• Γιώργος Βογιατζής - Ιωσήφ

Το ντεμπούτο του Βογιατζή έγινε στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη. Επανεμφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα στο σπαγγέτι γουέστερν Killer Kid.
Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Τα χρόνια της φωτιάς του Μοχάμεντ Λάκνταρ Αμίνα (1975). Στην ταινία The Ballad of Mamluk Abdelhafidh Bouassida (1982), έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο μαζί με τους Μπεκίμ Φεχμίου και Ειρήνη Παπά. Έπαιξε επίσης τον Ιωσήφ μαζί με την Ολίβια Χάσεϊ (Μαρία) στην τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ το 1977, στην οποία απεικόνιζε έντονα έναν ισχυρό, αλλά ταπεινό άνθρωπο.

vogiatzis - 1

Πώς κατάφερε ο σκηνοθέτης να τονίσει το βλέμμα αυτό που κοιτά στην ψυχή του τηλεθεατή;

Χρησιμοποιώντας μια λεπτή γραμμή από σκούρο μπλε eyeliner στο πάνω βλέφαρο και μια λεπτή γραμμή λευκού eyeliner στο κάτω, ο πρωταγωνιστής είχε ακόμα πιο έντονο βλέμμα.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ - 1

Η τρομερή ταύτισή του με τον Ιησού Χριστό είχε πολλές συνέπειες στην πορεία του ηθοποιού. Φαίνεται ότι συνδέθηκε τόσο πολύ με το ρόλο στη συνείδηση του κόσμου αλλά και όλων των δημιουργών, που δυσκολεύτηκε πολύ μετά τη σειρά. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως εκτός από το ότι ήταν ο κορυφαίος ρόλος που έπαιξε ποτέ, αυτή η ερμηνεία του τον έφερε κοντά στον Θεό. Δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να ερμηνεύσει κάτι καλύτερα, γεγονός που αποδείχθηκε στην πορεία. Όλοι οι μετέπειτα ρόλοι του πέρασαν απαρατήρητοι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved