Παντελής Παντελίδης: Η τελευταία νύχτα- Συνεργάτες και φίλοι μιλούν στο gossip-tv
8 χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη
Gossip Specials

Παντελής Παντελίδης: Η τελευταία νύχτα- Συνεργάτες και φίλοι μιλούν στο gossip-tv

18 Φεβρουαρίου 2016. Ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 33 ετών,  στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

8 χρόνια από το θάνατό του, ο Παντελής Παντελίδης, εξακολουθεί να «ζει» μέσα από τα τραγούδια του.

201306071250480.7469_PANTELIS_PANTELIDIS_06062013.jpg

Ο Κώστας Μαρτάκης, ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου, ο Χάρης Λεμπιδάκης, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Παντελή Παντελίδη, μιλούν για την τελευταία φορά που τον είδαν, λίγες μόλις ώρες πριν φύγει από τη ζωή, τα λόγια που αντάλλαξαν πριν εκείνος χαθεί για πάντα.

«Ο Παντελής εκείνο το βράδυ ήταν πολύ στεναχωρημένος για το θέμα που είχε προκύψει με την Κύπρο», λένε όλοι οι συνεργάτες του.

Κώστας Μαρτάκης: «Ζήτησα να βγω «εκτός αέρα» και κατέρρευσα- Σου το λέω και ανατριχιάζω»

Ο Κώστας Μαρτάκης, 8 χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο πρωί, μιλάει πρώτη φορά για όσα έζησε με τον Παντελή αλλά και εκείνο το πρωινό που η είδηση του θανάτου του, πάγωσε την Ελλάδα.

upl56c5a55ac13b4.png

Ο Παντελής Παντελίδης με τον Κώστα Μαρτάκη

«Με τον Παντελή γνωριστήκαμε πριν εκείνος γίνει μεγάλο όνομα», θυμάται ο Κώστας και συνεχίζει « Ήταν στο Ακρωτήρι, σε ένα πάρτι που τραγούδαγε ο Βασίλης Καρράς. Ο Παντελής είχε έρθει με τον επιχειρηματία που αργότερα θα συνεργαζότανε. Ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και ήταν η πρώτη φορά που συναναστρεφότανε με μεγάλα ονόματα, όπως ο Ρέμος, ο Βέρτης. Δεν ήταν ακόμη γνωστός και δεν του έδιναν μεγάλη σημασία. Και επειδή εγώ σαν άνθρωπος, είμαι ανοιχτός, του λέω, έλα κάτσε εδώ. Κάτσαμε μαζί, συζητήσαμε για τα όνειρά του και όλα αυτά. Δεν γίναμε ποτέ κολλητοί, αλλά συμπάθησε ο ένας τον άλλον, από την πρώτη στιγμή. Και σου το λέω αυτό γιατί, αρκετά μετά, όταν πια είχε γίνει τεράστιο όνομα, όποτε βρισκόμασταν, μου έλεγε, «Εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους. Είσαι ένας άνθρωπος που όταν δεν με ήξερε κανένας, με αγκάλιασες από την αρχή».

Σου το λέω και ανατριχιάζω. Βουρκώνω τώρα. Γι' αυτό γενικά δεν έχω μιλήσει και πολύ, γιατί ούτε θέλω να το θυμάμαι αυτό το γεγονός. Ζήτησα να βγω «εκτός αέρα» και κατέρρευσα

201411101139110.2275_PANTELIS_PANTELIDIS_9112014.jpg

Ο Κώστας συγκινείται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας. Θυμάται την ημέρα που τον είδε τελευταία φορά και κομπιάζει: «Είχαμε δουλέψει με την Δέσποινα Βανδή και τον Παντελή στη Θεσσαλονίκη. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, πήραμε και παράταση. Και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να κατέβουμε στην Αθήνα. Έτσι και έγινε. Ξεκινήσαμε τις πρόβες, φτιάξαμε τα τρέιλερ, ετοιμάσαμε τα καμαρίνια. Κάναμε την τζενεράλε. Θυμάμαι ότι ο Παντελής ήταν λίγο στεναχωρημένος τότε με το γεγονός αυτό που είχε συμβεί με την Κύπρο. Προσπαθούσαμε να του ανεβάσουμε την ψυχολογία, με την Δέσποινα και τον Αντώνη. Ότι θα περάσει, να μην αισθάνεται άσχημα. Με την πρεμιέρα, με την επιτυχία θα ξεχαστεί, θα περάσει, θα πάει παρακάτω. Ήταν πολύ χάλια ψυχολογικά. Και αυτή ήταν η τελευταία δική μας επαφή. Επειδή εμφανιζόμουν στα Καλημερούδια, το πρωινό του Μέγκα, έπρεπε να φύγω γιατί το πρωί είχα εκπομπή».

Στον αέρα της πρωινής εκπομπής ο Κώστας Μαρτάκης μαθαίνει ότι ο άνθρωπος που είδε πριν από μερικές ώρες έχει φύγει από τη ζωή. «Όταν έφτασα στην εκπομπή έβλεπα ότι οι άνθρωποι εκτός πλατό ήταν σκυθρωποί. Τους ρώταγα τι συμβαίνει, γιατί δεν τους είχα ξαναδεί έτσι και μου είπανε ότι πέθανε ένας γνωστός τραγουδιστής, αλλά δεν μου λέγανε ποιος. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετές πιέσεις, μου είπαν ότι πέθανε ο Παντελής.Δεν τους πίστεψα. Λέω, καλά, τον έχουν ξαναπεθάνει. Μαζί ήμασταν χθες το βράδυ. Και το αφήσανε εκεί. Κάποια στιγμή διακόπτουμε την ροή της εκπομπής και ο αστυνομικός συντάκτης είπε ότι γνωστός τραγουδιστής, είχε ένα τροχαίο ατύχημα και είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχω πιστέψει ότι είναι για τον Παντελή, προφανώς. Ξαναδιακόπτουμε τη ροή της εκπομπής και πλέον ο αστυνομικός συντάκτης ανακοίνωσε ότι ο Παντελής Παντελίδης απεβίωσε το πρωί στο νοσοκομείο της Βούλας. Μου κόβονται τα γόνατα. Σου το λέω και ανατριχιάζω. Βουρκώνω τώρα. Γι' αυτό γενικά δεν έχω μιλήσει και πολύ, γιατί ούτε θέλω να το θυμάμαι αυτό το γεγονός. Ζήτησα να βγω «εκτός αέρα» και κατέρρευσα. Τους ζήτησα συγγνώμη και έφυγα. Πήγα κι εγώ στη Βούλα. Ήταν πολύ δύσκολο».

Μου είπαν ότι πέθανε ο Παντελής και δεν τους πίστεψα. Λέω, καλά, τον έχουν ξαναπεθάνει. Μαζί ήμασταν χθες το βράδυ.

teatropantelidis18216sk.jpg

Ο Παντελής Παντελίδης με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στην αφίσα του νυχτερινού κέντρου Teatro που θα έκανα πρεμιέρα

Ο Κώστας δεν έχει μιλήσει για εκείνο το βράδυ. «Ο Παντελής ήταν φίλος μου και δεν με ενδιαφέρει κανενός η άποψη σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήθελα να μιλήσω γιατί ταραζόμουν, ακόμη ταράζομαι πάρα πολύ… Δεν νιώθω άνετα. Δεν μπορώ με αυτά τα γεγονότα, με επηρεάζουν πολύ. Και ένας λόγος που, επίσης, δεν ήθελα να μιλήσω ήταν γιατί έχει μείνει μια οικογένεια πίσω, αδέρφια, μάνα. Το να βγαίνεις να μιλάς δημόσια για έναν φίλο σου, έναν δικό σου άνθρωπο επαναφέρει συνέχεια το θέμα και τη μνήμη αυτή. Από τη μία θα ένιωθα συγκίνηση το πόσο τον αγαπούσανε αλλά, ξέρεις, επαναφέρεις στη μνήμη συνέχεια το άσχημο γεγονός που έχεις ζήσει και με φέρνει σε άμυνα αυτό»

Ρουσσέτος Δημητρόγλου: «Ήταν στεναχωρημένος εκείνο το βράδυ»

Η σχέση του με τον Παντελή Παντελίδη ήταν καρμική, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Σε ένα μικρό διάλειμμα από την ενορχήστρωση του «Θεός αν είσαι», για το συγκρότημά του, τους 15 50, ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου, έπεσε επάνω σε ένα βίντεο του Παντελή Παντελίδη στο YouTube.

201306071243160.7395_DIMITROGLOY_PANTELIDIS_06062013.jpg

Ο Ρουσέτος Δημητρόγλου στην απονομή δίσκου του Παντελή Παντελίδη

Ο Ρουσσέτος τον είδε να τραγουδάει το Συνοδεύομαι. «Εσύ, αγόρι μου, θα τους φας όλους» είπε δυνατά λες και μίλαγε σε κάποιον. Λίγες μέρες μετά του γίνεται πρόταση να συνεργαστεί με τον Παντελή. Αν δεν είναι αυτό κάρμα τότε τι;

«Όταν λοιπόν μου έγινε η πρόταση, δεν μου είπαν το όνομα. Λέω μήπως μου λες για αυτόν τον άνθρωπο και μου απαντούν θετικά. Απάντησα αμέσως θετικά, γιατί μου άρεσε, έχει μία μεγάλη πραγματικότητα στον στίχο του, στην έκφραση του. Η ψυχή του έβγαινε προς τα έξω. Αυτό μου άρεσε, δεν υποκρινόταν κάτι δηλαδή».

IMG_8098.jpg

Ο Παντελής Παντελίδης με τον Ρουσέτο Δημητρόγλου

Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου από το 2012 έγινε ο ενορχηστρωτής του στο στούντιο, μαέστρος και κιθαρίστας του στις εμφανίσεις του. «Με τον Παντελή Παντελίδη συνεργαζόμουν τέσσερα χρόνια σε όλη τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του. Δηλαδή, από το 2012 που κυκλοφορήσαμε το καλοκαίρι το πρώτο τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω» και μετά το «Συνοδεύομαι», μέχρι και τον Φεβρουάριο, στις 18 Φεβρουαρίου του 2016».

«Κάθε φορά που έβγαινε στην σκηνή ήταν λες και έβγαινε η Λίβερπουλ στο γήπεδο. Ήταν τρομερό αυτό το πράγμα»

Του ζητάω να θυμηθεί την πρώτη φορά που έπαιξαν σε μεγάλη πίστα. «Κάθε φορά που έβγαινε στην σκηνή ήταν λες και έβγαινε η Λίβερπουλ στο γήπεδο. Ήταν τρομερό αυτό το πράγμα. Και δεν είναι λόγια δικά μου επειδή τον αγαπάω και επειδή ήμουν κομμάτι της ιστορίας αυτής. Είναι γιατί το έχουνε πει και μεγάλοι καλλιτέχνες. Αυτό το πράγμα που συνέβαινε όταν έβγαινε ο Παντελής Παντελίδης στη σκηνή, δεν έχει ξαναγίνει. Ήταν τρομερό. Ήταν σα να έβγαινε μια ποδοσφαιρική ομάδα στο γήπεδο στον τελικό Champions league. Ήταν μία κατάσταση που θύμιζε ροκ σταρ του '80» Ο Ρουσσέτος, μιλάει για τον Παντελή ακόμη σε ενεστώτα χρόνο. «Τον αγαπάω. Κάθε μέρα τον σκέφτομαι και κάθε φορά που παίζω με τους 1550, σε μία στιγμή του προγράμματος, σηκώνω το χέρι μου ψηλά και του αφιερώνω. Κάθε φορά».

IMG_8207.jpg

Ρουσσέτος Δημητρόγλου- Παντέλης Παντελίδης

Ήταν θυμάμαι και στεναχωρημένος γιατί είχε συμβεί και αυτό με την Κύπρο τότε

Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο ο Ρουσσέτος θυμάται την ημέρα θανάτου του Παντελή και το τελευταίο βράδυ που τον είδε. «Είχαμε πρόβα. Ανέβηκα στα γραφεία, τον είδα με δύο φίλους να τρώνε, γιατί έβλεπαν ποδόσφαιρο και πίνανε κόκα κόλα. Του λέω, Παντελή μου έχω τελειώσει, θα χρειαστείς κάτι εδώ; Ήταν θυμάμαι και στεναχωρημένος γιατί είχε συμβεί και αυτό με την Κύπρο τότε, άν θυμάσαι. Αυτό το κατασκεύασμα για την Κύπρο, γιατί δεν είχε συμβεί στην πραγματικότητα τίποτα. Μου λέει, εντάξει, Ρουσσέτο μου, να μου στείλεις το πρόγραμμα, την εισαγωγή και τι ώρα έχουμε πρόβα αύριο. Του λέω, εντάξει, Παντέλο μου, μην ανησυχείς. Καληνύχτα Παντέλο μου, μου απάντησε καληνύχτα, Ρουσσέτο μου. Αυτές ήταν οι τελευταίες μας κουβέντες. Το πρωί χτύπαγε το σταθερό μου τηλέφωνο. Το σταθερό μου τηλέφωνο δεν χτυπάει. Μόνο η μητέρα μου μού τηλεφωνούσε στο σταθερό, η οποία είχε φύγει λίγες μήνες πριν. Οπότε μου έκανε τρομερή εντύπωση. Λέω, κάτι πρέπει να έχει συμβεί. Και ήταν ο άντρας της μητέρας μου, ο οποίος και μου το είπε. Μετά κοίταξα το κινητό μου και γινότανε ένας χαμός από κλήσεις. Έτσι το έμαθα».

1708095656437-566197363-IMG_0031.jpg

Ο Παντελής Παντελίδης, χαμογελαστός, κρατώντας τον πλατινένιο του δίσκο. Φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του Ρουσσέτου Δημητρόγλου

Η σχέση τους εξελίχθηκε από επαγγελματική σε μία σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης: «Έγιναν όλα σε τρομερές ταχύτητες. Και η ζωή μας είχε πάρει άλλη πορεία. Και η δική του και η δική μου. Θυμάμαι πάρα πολλά. Δηλαδή, μέχρι και την ημέρα που με πήρε να πάμε για να παραιτηθεί από το ναυτικό. Όλα τα θυμάμαι. Ο Παντελής είχε τρομερό χιούμορ. Ήταν πάρα πολύ ευχάριστος τύπους και παρόλα τα χτυπήματα που δέχονταν, από τον χώρο μας και τον χώρο της δημοσιογραφίας. Δεν μπορώ να θυμηθώ τραγουδιστή να έχει χτυπηθεί τόσο. Αλλά παρόλα αυτά είχε χιούμορ, κάναμε πλάκες. Ήταν η χαρά της ζωής… Εκπλήρωσα μία επιθυμία του λίγο μετά το θάνατό του. Με το τραγούδι «Θυμάμαι» το οποίο κυκλοφόρησε μετά θάνατον. Αυτό το τραγούδι είχε ενορχηστρωθεί σε μια πιο ελαφριά μορφή. Θυμάμαι, μου είχε πει την τελευταία εβδομάδα «Να το κάνουμε πιο πολεμικό» και του λέω «σωστά έτσι πρέπει να γίνει το τραγούδι». Και όταν έφυγε ο Παντελής, πήγα στο στούντιο και το ξαναέφτιαξα. Αυτή ήταν η μόνη επιθυμία που εγώ έκανα πράξη».

IMG_0067.jpg

Τι σου λείπει, τον ρωτάω, περισσότερο από τον Παντελή: «Αυτός. Ο άνθρωπος», μου απαντάει.

Χάρης Λεμπιδάκης: «Ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου»

Ο Χάρης Λεμπιδάκης, στενός συνεργάτης του Παντελή Παντελίδη, από το 2010 ευγνωμονεί το Θεό που τον γνώρισε. «Ο Παντελής είχε ψυχή μικρού παιδιού. Ήταν δοτικός, ήταν έξω καρδιά και πάντα ένας χαμογελαστός, ειλικρινής και αληθινός άνθρωπος. Θυμάμαι τα αμέτρητα βραδιά που ήμασταν παρέα στο σπίτι του και είχε την κιθάρα και πάντα έπαιζε τραγούδια αγαπημένων του καλλιτεχνών όπως ήταν ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Βέρτης, ο Νότης Σφακιανάκης. Του αρέσει επίσης πολύ το μπάσκετ και παρακολουθούσαμε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες μαζί με φιλαράκια του. Παραγγέλναμε συνέχεια φαγητό και ρίχναμε γέλιο. Ήταν το πειραχτήρι της παρέας πάντα» μας είπε.

harislebi_1538339371_1880049370537408227_204825430.jpg

Ο Χάρης Λεμπιδάκης με τον Παντελή Παντελίδη στα γυρίσματα του video clip «Γίνεται»

Πάντα ευγενής και πάντα με ανοιχτή την πόρτα στο καμαρίνι του για όλο τον κόσμο

Ο Χάρης, είχε συνεργασία με τον επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη, όπου εμφανιζόταν ο Παντελής Παντελίδης. Έζησε τον τραγουδιστή μέσα και έξω από τα καμαρίνια « Ήταν ένας σαν εμάς ο Παντελίδης. Πάντα ευγενής και πάντα με ανοιχτή την πόρτα στο καμαρίνι του για όλο τον κόσμο. Πάντα υπήρχε μουσική, φαγητό και μαζί με τον μαέστρο του έκαναν πρόβες. Νομίζω ότι στιγμή που απολάμβανε ο Παντελής πάνω στη σκηνή ήταν το τρίτο πρόγραμμα που έκανε και έκλεινε στην ουσία τη βραδιά. Όταν ανέβαινε δηλαδή λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα καθόταν στο σκαμπό του με την κιθάρα του και κυριολεκτικά δεχόταν παραγγελίες και μοιραζόταν αγαπημένα τραγούδια με όλο τον κόσμο.»

Η κουβέντα φτάνει σε εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου. Μερικές ώρες πριν, στις 17 του μήνα, ο Παντελής είχε τελειώσει την πρόβα του.

harislebi_1531903396_1826060500389869854_204825430.jpg

Ο Χάρης γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις πρόβες εκείνης της ημέρας και την τελευταία στιγμή που τον είδε, 8 χρόνια πριν: «Δυστυχώς αυτές οι στιγμές δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό μου. Θυμάμαι όταν τελείωσε η πρόβα που καθίσαμε στο καμαρίνι του και χαζεύαμε μπάλα και είχαμε παραγγείλει και σουβλάκια να φάμε. Είχε κόσμο αρκετό. Κάποια στιγμή ο ίδιος ένιωθε κουρασμένος και είπε ότι θα έμενε στο καμαρίνι του το βράδυ να κοιμηθεί. Εγώ έφυγα, αν θυμάμαι καλά, γύρω στις δύο το πρωί και υποτίθεται θα τα λέγαμε την επόμενη μέρα στην πρεμιέρα του».

Λίγες ώρες μετά ο Παντελής χάνει τη ζωή του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. «Ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου ! Ήταν λίγο μετά τις επτά το πρωί όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι είχε γίνει ένα σοβαρό ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και ότι υπάρχει ένας σοβαρά τραυματισμένος άνθρωπος που τον ξέρουμε όλοι. Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στον Παντελή. Όσο περνούσε η ώρα και αφού μου στείλανε κάποιες φωτογραφίες και είδα το αυτοκίνητο του Παντελή κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Εκεί άρχισαν τα τηλέφωνα μεταξύ μας, με τον επιχειρηματία τον Κώστα Μπερτάκη και πολλούς άλλους και ενημερωθήκαμε ότι ήταν ο Παντελής και ότι είχε χάσει την ζωή του. Μούδιασα ολόκληρος και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Αστραπιαία θυμάμαι να βρίσκομαι μετά από 5 λεπτά στο αυτοκίνητο και να κατευθύνομαι προς το Ασκληπιείο της Βούλας», λέει ο Χάρης, ο οποίος εκείνη την ημέρα έπρεπε να διαχειριστεί το πένθος του, το σοκ του αλλά και τους δημοσιογράφους που του τηλεφωνούσαμε για το ρεπορτάζ. «Ειλικρινά δεν επικοινωνούσα. Νιώθω ένα μεγάλο κενό. Ένιωθα ότι τα πάντα σβήνουν. Ότι δεν θα τον ξαναδώ ποτέ, ότι δεν θα κάνουμε πλάκα ξανά. Ένα νέο παλικάρι έφυγε τόσο άδικα. Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε μέσα σε έξι χρόνια όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης αυτής της ηλικίας.»

Ένιωθα ότι τα πάντα σβήνουν. Ότι δεν θα τον ξαναδώ ποτέ, ότι δεν θα κάνουμε πλάκα ξανά

harislebi_1576649607_2201418924600277315_204825430.jpg

Στην ερώτηση μου αν έχει ακόμη επικοινωνία με την οικογένεια είπε χαρακτηριστικά: «Με την οικογένεια του Παντελή μετά τον πρώτο χρόνο που πέρασε δεν έχω επικοινωνία. Έχουμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα με τη μητέρα του και τον μικρό τον αδερφό που ξεκίνησε την πορεία του στην μουσική βιομηχανία. Θέλω να είναι καλά να έχουν υγεία και αγάπη μεταξύ τους! Είχαμε ζήσει ωραίες στιγμές όλοι μαζί και πάντα η μητέρα του, ο πατέρας του που δυστυχώς έφυγε και εκείνος από τη ζωή αλλά και τα αδέρφια του ήταν μαζί με τον Παντελή όπου εμφανιζόταν και τον στήριζαν.

Τι είναι αυτό που του λείπει από τον Παντελή; «Μου λείπουν πάρα πολύ οι πλάκες που κάναμε, τα τηλέφωνα που με έπαιρνε ακόμη και για να μου κάνει παρατηρήσεις σε κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν στο κομμάτι της επικοινωνίας. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις αμέτρητες ώρες όταν ηχογραφούσε τους δίσκους του που ήμουν δίπλα του και είχαμε την αγωνία όλα να βγουν όμορφα και ωραία. Ο Παντελής είχε το ένστικτο της επιτυχίας και ήξερε πάντα ποιο τραγούδι θα σαρώσει».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved