Ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε στην Ιστορία – Έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια!
G-Politics

Ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε στην Ιστορία – Έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια!

Στην Ιστορία πέρασε ο Νέλσον Μαντέλα ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, έφυγε ήσυχα στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Μαντέλα τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούταν από μία μόλυνση στους πνεύμονες και πάλευε να κρατηθεί στη ζωή καθώς είχε αρχίσει να χάνει τις δυνάμεις του. Ήδη ο πολιτικός κόσμος έχει αρχίσει να στέλνει συλλυπητήρια για τον θάνατό του ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Αγγλίας, έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια του Λονδίνου σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του. Ο Μπάρακ Ομπάμα επίσης θέλησε να στείλει τα συλλυπητήριά του στον λαό της Νοτίου Αφρικής.

225px-Nelson Mandela-2008 edit

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αιώνα με διεθνή αναγνώριση για την προσφορά του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην πόλη Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής και σπούδασε δικηγόρος. Το 1944 έγινε μέλος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.

nelsonmandela3

Η δράση του ξεκίνησε λίγο μετά τις σπουδές του όταν έγινε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Υπήρξε ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής που εκλέχθηκε δημοκρατικά, το 1994.

1ENGLAND-BECKHAM 550 355

Λίγο πριν αποκτήσει το αξίωμα ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και ενεργό μέλος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου. Η ζωή του υπήρξε πολύ δύσκολη καθώς φυλακίστηκε για 27 ολόκληρα χρόνια από τους λευκούς. Χρειάστηκε ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ να αναγνωρίσει το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, να αναστείλει τις εκτελέσεις και τελικά ο Μαντέλα να βγει –το 1990- από τη φυλακή.

ss-120601-mandela-tease.photoblog600

Δεν σταμάτησε λεπτό να παλεύει ώστε να παροτρύνει τις ξένες δυνάμεις να πιέζουν την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής ώστε να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση στη χώρα. Σχεδόν αμέσως μετά την αποφυλάκισή του υπήρξαν θεμελιακές αλλαγές στο κράτος και τελικά ο ίδιος κατάφερε να ρίξει το ρατσιστικό καθεστώς. Βραβεύτηκε για την προσφορά του με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο και μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

f837a6fdd30138.jpg

Τρεις γάμοι και ισάριθμες απώλειες

Ο Νέλσον Μαντέλα παντρεύτηκε τρεις φορές στη ζωή του. Την Εβελιν Μέιζ από το 1944 έως το 1957, την Ουίνι Μαντέλα από το 957 έως το1996 και την
Γκράτσα Μαχέλ από το 1998 μέχρι την τελευταία του πνοή. Τα χτυπήματα της μοίρας υπήρξαν πολλά για τον ίδιο στην προσωπική του ζωή αφού έχασε δύο γιους του. Ο ένας έφυγε από τροχαίο ατύχημα το 1969 και ο δεύτερος από το Aids. Το τρίτο και μεγαλύτερο πλήγμα όμως ήρθε το 2010 όταν έχασε, επίσης από τροχαίο, τη δισέγγονή του.

ΜΑΝΤΕΛΑ

Πριν καν φύγει από τη ζωή, είδε τα στενότερα μέλη της οικογένειάς του, τα παιδιά του, να τσακώνονται για την περιουσία του. Ειδικά δύο από τις κόρες του, η Μακαζίουε και η Ζενάνι ζητούσαν επίμονα να περιέλθουν τα ιδρύματα του πατέρα τους υπό τον έλεγχό τους. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει ανάμεσα στα παιδιά του Μαντέλα, λένε πως από τώρα και μετά που έφυγε από τη ζωή, οι διάδοχοί του θα βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη διεκδικώντας μέρος της περιουσίας του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved