Ραφήνα: Σε κίνδυνο το οικοσύστημα στο «μεγάλο ρέμα»
Society

Ραφήνα: Σε κίνδυνο το οικοσύστημα στο «μεγάλο ρέμα»

«Αναστάτωση» στην ισορροπία του οικοσυστήματος του Μεγάλου Ρέματος στη Ραφήνα, προκαλεί η ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες με τη χρήση μπουλντόζας.

Της Παρασκευής Βονάτσου
«Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με ήπιο τρόπο, με σχέδιο και μελέτη και σε αυτό μπορούν να συνεισφέρουν φορείς και εθελοντές στη Ραφήνα» τονίζει μιλώντας στο newsbomb.gr, o κ. Σπύρος Σκαρέας, γεωπόνος, εθελοντής σε προγράμματα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.
Το ρέμα αυτό είναι φυσικό και αποτελεί έναν από τους σημαντικούς υγροβιότοπους της Αττικής, παρά τη μικρή του έκταση. Σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν μικρό «αλλά εξαιρετικά σημαντικό υγρότοπο, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 90 είδη πουλιών, 31 από τα οποία αποτελούν είδη ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ 8 περιλαμβάνονται στο Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας»
Μεταξύ των πτηνών που βρίσκουν «καταφύγιο» στο Μεγάλο Ρέμα, είναι η Νανοπουλάδα, ένα μικρό και εξαιρετικά σπάνιο μεταναστευτικό είδος. Όπως παρατηρήθηκε, έχει πλέον περιοριστεί σε μια έκταση που δεν ξεπερνούσε τα 20 μέτρα μήκος γιατί απλά τόση ήταν η έκταση των καλαμιών που είχαν απομείνει μετά τον τελευταίο καθαρισμό. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved