Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Νικολούλη για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή από τα Γιάννενα
Society

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Νικολούλη για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή από τα Γιάννενα

Ήταν κοινό μυστικό στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ότι ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο ευαίσθητος και χαμηλών τόνων νέος, ήταν θύμα bullying.


Οι καταγγελίες έφθαναν η μία μετά την άλλη και έδειχναν ως υπεύθυνη του χαμού του μία ομάδα Κρητικών που του φέρονταν βίαια.

Ο δευτεροετής φοιτητής από το Ρέθυμνο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, από το οικοτροφείο που βρίσκεται στο χώρο της Σχολής.


Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο αρχηγός της ομάδας που τον κακοποιούσε, Κρητικός κι αυτός, έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε κοντινή πόλη. Τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση βρέθηκε πάλι στη Σχολή και πήρε το ίδιο λεωφορείο για τα Γιάννενα με τον αγνοούμενο. Από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος.

Φως από μάρτυρες
Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη μετέφερε στην Αγγελική Νικολούλη ότι τον είδε να φεύγει από το δωμάτιο φορώντας μόνο το φούτερ του και παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του δωματίου. Δεν πρόσεξε ότι τα προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο τα είχε αφήσει πίσω.


Μια φοιτήτρια τον είδε γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου στο χώρο της Σχολής κι όχι έξω στη στάση λεωφορείου όπως αρχικά είχε λεχθεί.


Στις εκκλήσεις της εκπομπής ανταποκρίθηκαν μάρτυρες και από τη Σχολή, ανάμεσα τους και η μαγείρισσα. Η γυναίκα επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής Κατσικά - Ελεούσα στις τρεις παρά δέκα, αλλά δεν είδε μέσα τον Βαγγέλη όπως πίστευαν όλοι.
Τα Γιάννενα στο πόδι


Τα Γιάννενα είναι κυριολεκτικά στο πόδι και βοηθούν για τον εντοπισμό του άτυχου νέου. Εθελοντές, διασώστες, ΕΜΑΚ, συγγενείς, φίλοι και ιδιωτικοί ερευνητές.
Στο στούντιο του "Τούνελ" βρέθηκαν η μητέρα και ο θείος του άτυχου νέου. Απηύθυναν έκκληση όποιος δει κάπου τον Βαγγέλη να τον βοηθήσει και να ενημερώσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Συναγερμός για την εξαφάνιση
Την εξαφάνιση εντόπισε η μητέρα του Βαγγέλη όταν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου τον καλούσε στο κινητό και δεν απαντούσε. Το γεγονός την ανησύχησε γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, το κινητό του «ήταν η προέκταση του χεριού του, δεν το άφηνε ποτέ...».


Οι συγγενείς κινητοποιήθηκαν αμέσως και την επομένη το πρωί πήραν το πρώτο αεροπλάνο από την Κρήτη για τα Γιάννενα. Εκεί διαπίστωσαν πως ο Βαγγέλης παρακολούθησε το πρωί το μάθημα του κανονικά και το μεσημέρι έφαγε όπως συνήθιζε στο εστιατόριο της Σχολής του. Γύρω στις δύο παρά δέκα το μεσημέρι έφυγε από το κτίριο χωρίς να πει σε κανέναν που θα πήγαινε.
Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Κώστας Μάντζαρης, ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του 20χρονου από το φύλακα του κτιρίου. Ο νεαρός φοιτητής δεν είχε εμφανιστεί και οι συμφοιτητές του άρχισαν να τον ψάχνουν στους χώρους της Σχολής.

Κάμερες στον αέρα, διασώστες σε βουνά και λίμνη...
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης του άτυχου νέου η κινητοποίηση Αρχών και Εθελοντών στην περιοχή ήταν άμεση.
«Όλη η πόλη έχει πέσει πάνω σ' αυτήν την έρευνα» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας Νικολέτα Σιάνα. Έντεκα άτομα από την ομάδα χτενίζουν κυριολεκτικά την περιοχή , κυρίως σε σημεία που δεν είναι προσβάσιμα σε απλούς πολίτες.


Εκτός από την Αστυνομία και την ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε ακόμη και την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων. Το μέλος της Ένωσης, Χριστόδουλος Πετρινός, διέθεσε για τις έρευνες στη λίμνη ειδικό τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με ενσωματωμένη κάμερα. Είναι προγραμματισμένο ώστε να μπορεί να καταγράφει από ψηλά όλα τα σημεία όπου δεν υπάρχει ορατότητα αλλά και ανάμεσα σε καλαμιές που δεν μπορεί να περάσει βάρκα.
Παρά τις εντατικές έρευνες μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα και η αγωνία μεγαλώνει για την τύχη του 20χρονου φοιτητή.

«Οι συμφοιτητές του γνωρίζουν περισσότερα...»
Με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της , η μητέρα του Βαγγέλη Μαρία Γιακουμάκη, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» την τελευταία φορά που μίλησε με το γιο της στο τηλέφωνο. Όπως είπε δεν αντιλήφθηκε να τον απασχολεί κάτι. Παρά την καλή μεταξύ τους σχέση, περιέγραψε το φοιτητή σαν ένα χαρακτήρα κλειστό που δεν εκφραζόταν εύκολα. Σαν μάνα, θα καταλάβαινε αν κάτι τον προβλημάτιζε μόνο αν τον κοιτούσε στα μάτια.


Το γεγονός ότι την ημέρα που χάθηκε είχε πάρει τους βαθμούς του εξαμήνου που δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί, σύμφωνα με το θείο του δεν δικαιολογεί την εξαφάνιση του. Η μητέρα του ποτέ δεν πίεζε τα παιδιά της να πάρουν καλούς βαθμούς και η ίδια απέκλεισε τον συγκεκριμένο λόγο σαν αιτία του χαμού του παιδιού της. Σε ερώτηση αν αντιμετώπιζε προβλήματα με άλλους φοιτητές απάντησε: « Δεν ξέρω αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με κάποιο άτομο. Οι συμφοιτητές του γνωρίζουν περισσότερα...»


«Βρείτε το παιδί μου για να μην υποφέρει...»
Μια μαρτυρία από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου της περιοχής αναπτέρωσε προσωρινά της ελπίδες της οικογένειας του αγνοούμενου. Όπως είπε στην κάμερα του «Τούνελ» ο Χρήστος Ζήκος γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, ένας νεαρός με κρητική προφορά που φορούσε μία μπλούζα που έγραφε με λευκά γράμματα ITALIA, αγόρασε από το ψητοπωλείο ένα σουβλάκι.
Άλλη μαρτυρία από οδηγό λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο Κατσικά- Ελεούσα ανέφερε πως ένας νέος που έμοιαζε καταπληκτικά στον Βαγγέλη, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο στις τρεις παρά δέκα.


Φούρναρης στα Ιωάννινα υποστήριξε πως γύρω στις τρεις το μεσημέρι ένας νέος με κοινά χαρακτηριστικά μπήκε στο κατάστημα του και αγόρασε κάτι για να φάει.

Οι συγγενείς προσπαθούν να συγκεντρώσουν κάθε στοιχείο και δίνου ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλες τις μαρτυρίες. Όπως είπε η μητέρα του Βαγγέλη χαρακτηριστικά: «Ακόμα και το πιο ασήμαντο μπορεί για μας να είναι το κλειδί της ιστορίας.» Αποκαμωμένη ξέσπασε μπροστά στην κάμερα και η έκκληση της ραγίζει καρδιές: «Προσπαθήστε να το βρείτε, είναι καλό παιδί και δεν του αξίζει να υποφέρει..»
Πηγή: anikolouli

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved