Νικολόπουλος – Λάσπα: Τα σχέδια για την Υδρούσα έπεσαν σε ύφαλο
G-Business

Νικολόπουλος – Λάσπα: Τα σχέδια για την Υδρούσα έπεσαν σε ύφαλο

Το φιλόδοξο πλάνο για ένα ελληνικό «experience island», στο οποίο οραματίζονται να μεταμορφώσουν την Υδρούσα, το μικρό νησί απέναντι από την παραλία της Βούλας, οι επιχειρηματίες Νεκτάριος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Σελίμης μπαίνει στον πάγο.

Μετά από αγωγές και μηνύσεις από τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, κάθε εργασία στο νησί σταμάτησε, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί διά της νομικής οδού
To «thema people» επικοινώνησε με τον δικηγόρο των δύο επιχειρηματιών Γιάννη Παγορόπουλο, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Είναι αδόκιμη η φράση ότι έχει σφραγιστεί η Υδρούσα. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι η δημαρχία της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης έκανε μια έκθεση αυτοψίας στην οποία ευρέθη ότι έγινε αλλαγή χρήσης της γης, αλλά δεν είναι έτσι.
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε στην εφημερίδα: «Στις 31/7/15 πήραμε επίσημα όλο τον φάκελο, αποστείλαμε τα πάντα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και ζητάμε να διατάξει έρευνα για το ποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε εντολή στην Πολεοδομία να κάνει αυτοψία, απ’ όπου προέκυψε ότι είχαν τοποθετηθεί 78 ομπρέλες και ξαπλώστρες, κάτι που δεν προβλέπεται, και έτσι αποφάσισε τη σφράγιση της εγκατάστασης για έναν χρόνο». Οσο για την αγωγή που έγινε στο πρόσωπό του, απαντά: «Είναι 600.000 ευρώ στο σύνολο, 300.000 ευρώ από τον κ. Σελίμη και το ίδιο ποσό από τον κ. Νικολόπουλο. Αυτά μπαίνουν στη λογική προσπάθειας εκφοβισμού, ενώ μία μέρα μετά τη σφράγιση της εγκατάστασής τους έρχεται η αγωγή. Προσπαθούν αφενός να με εκφοβίσουν και αφετέρου να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Κάνω απλώς τη δουλειά μου. Η συγκεκριμένη αντικοινωνική αξιοποίηση της Υδρούσας στο μπαλκόνι της πόλης δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν είναι νόμιμη.

Γενικότερα, οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να παρακάμψουν τον δήμο. Δεν ζητήθηκε ποτέ έγκριση από εμάς, αλλά από το Δασαρχείο Πειραιά, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και άλλους οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι δεν είχαν πρωτογενή γνώση όλων των λεπτομερειών. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες απέκρυψαν θέματα που δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους», είπε μεταξύ άλλων.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved