«Έφυγε» ξεχασμένος ο άρχοντας του Κολωνακίου
G-Business

«Έφυγε» ξεχασμένος ο άρχοντας του Κολωνακίου

Μια μεγάλη μορφή της νυχτερινής Αθήνας, ο Μαρίνος Καλίνογλου, «έφυγε» από την ζωή, ξεχασμένος.

Ο δημιουργός του θρυλικού ρεστοράν Τops στο Κολωνάκι στο οποίο σύχναζαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Τζένη Καρέζη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Βαγγέλης Λιβαδάς, η Σμαρούλα Γιούλη και ο Βλάσσης Μπονάτσος, άφησε την τελευταία πνοή του το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 78 ετών όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso.

Στην κηδεία του, που έγινε την Τρίτη από το νεκροταφείο του Γέρακα, βρέθηκαν όλα κι όλα γύρω στα τριάντα άτομα, γεγονός που δείχνει ότι ο άλλοτε «άρχοντας του Κολωνακίου» «έφυγε» ξεχασμένος.

Ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για ένα διάστημα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Καλίνογλου είχε παντρευτεί δύο φορές. Μάλιστα, η πρώτη σύζυγός του ήταν η γνωστή Χρύσα Κοτοπούλη, η οποία επίσης έχει γράψει ιστορία ως ιδιοκτήτρια θρυλικών μαγαζιών στο Κολωνάκι και στη Μύκονο.

«Εμένα ήταν το φιλαράκι μου! Όταν έπαθε εγκεφαλικό, ήμουν μαζί του στο Κολωνάκι και τον πήγα στο νοσοκομείο» είπε η Ματούλα στην Espresso και συνέχισε: «Το μαγαζί αυτό ήταν πριν αποθήκη ξυλείας και το πήρε ο Μαρίνος για να πηγαίνουμε όλοι να τρώμε μετά τα μπουζούκια, τα οποία τότε δεν είχαν ωράρια και καθόμασταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Φεύγοντας, λοιπόν, από τα κέντρα πηγαίναμε στο Tops, που σέρβιρε πολύ ωραία φαγητά αλλά και πολύ γευστικές σούπες. Ήταν, ας πούμε, ένα σικ ξενυχτάδικο. Ο Μαρίνος είχα πάρα πολύ χιούμορ κι έκανε πλάκες με όλους τους θαμώνες, ειδικά με τους γραφικούς τύπους που σύχναζαν εκεί, όπως ο λεγόμενος “παίδαρος”, ένας άνδρας που έκανε τον ωραίο και για να μοιάσει στον πραγματικό καλλονό της εποχής, τον Φοίβο Ραζή, έκοβε με ξυραφάκι τη μακριά μύτη του».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved