Δημοψήφισμα 2015: Ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα δυνατό «όχι»
G-Politics

Δημοψήφισμα 2015: Ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα δυνατό «όχι»

Ευρωπαίοι εταίροι και αντιπολίτευση, με την αρωγή των συστημικών ΜΜΕ, επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και διχασμού στη χώρα, με ωμούς εκβιασμούς, στηρίζοντας το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Τη στιγμή που η πλειονότητα των ΜΜΕ προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, δραματοποιώντας τις ειδήσεις, με άξονα την οικονομική ασφυξία που επέβαλαν οι πιστωτές, η ελληνική κυβέρνηση έκανε εχθές (01/07/2015) μια ύστατη προσπάθεια συμβιβασμού, με τους εταίρους ωστόσο να διακόπτουν τις διαπραγματεύσεις, αναμένοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζήτησε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» (για να υπογράψει δηλαδή πάλι όποιο χαρτί βάλουν μπροστά μας οι πιστωτές), ενώ η Γερμανία, εμμένοντας στην αδιέξοδη και εκβιαστική στάση της, απέρριψε εκ των προτέρων τη συζήτηση στο Eurogroup για μια λύση της τελευταίας στιγμής αξιώνοντας να ακυρωθεί πρώτα το δημοψήφισμα της Κυριακής. Μια ωμή παρέμβαση δηλαδή στα εσωτερικά της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved