Μιχαηλίδης: Μου φάνηκε παράξενο που ήρθε ο Τσίπρας στο θέατρο γιατί είµαι και δηλωµένος µη Συριζαίος
G-Politics

Μιχαηλίδης: Μου φάνηκε παράξενο που ήρθε ο Τσίπρας στο θέατρο γιατί είµαι και δηλωµένος µη Συριζαίος

Για την τιμή που όπως λέει ο ίδιος του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να παρακολουθήσει την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε μιλάει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ο οποίος επίσης μιλάει για το πόσο σημαντική είναι η φιλία για εκείνον...

Ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας στην παράσταση «Έγκληµα και τιµωρία» που πρωταγωνιστείτε και σας είδε...

Μου φάνηκε παράξενο, γιατί είµαι και δηλωµένος µη Συριζαίος. Με την παρέα του βλέπουν πολύ θέατρο. Ήταν τιµητικό. Στο θέατρο δεν κάνουµε επιλογή θεατών. Θεωρώ κυνικό το να έρθει κάποιος και να µη φωτογραφηθείς, επειδή του άρεσε η παράσταση. Θα ήταν αγένεια. Αυτό, όµως, δεν αλλάζει σε τίποτα τις θέσεις µου. Γενικώς, δεν έχω καµία προσωπική σχέση µε καµία εξουσία, από επιλογή. Γιατί εµείς οι καλλιτέχνες είναι πολύ εύκολο να τρώµε µε ισχυρούς ανθρώπους, γιατί είµαστε κάτι σαν καλό αξεσουάρ για τους πλούσιους και τους πολιτικούς. Εγώ αρνούµαι να έχω οποιαδήποτε σχέση, χωρίς να είναι ρατσιστικό αυτό. Το κάνω για να προφυλάσσοµαι εγώ ψυχικά και σωµατικά. Και καλό είναι, έστω γι’ αυτή την κριτική που κάνουν οι Αγαµοι, να µην έχεις επαφή µαζί τους. Γιατί θα είσαι µονοµερής. Πρέπει να έχεις προσωπικό αίσθηµα δικαιοσύνης µέσα σου για να αυτολογοκρίνεσαι. Η προσωπική σχέση αµβλύνει αυτό το πράγµα.

Ποιοι είναι φίλοι σας;

Είναι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια. Είναι άνθρωποι που έχουµε πνευµατική συγγένεια και ψυχική σύγκλιση τεράστια. ∆εν έχουν σχέση κατ’ ανάγκη µε τον χώρο. Μπορεί να είναι συγγραφείς ή διανοούµενοι κάποιοι από τους φίλους µου, αλλά η στάση ζωής τους είναι τέτοια που την εκτιµώ και έχω πολλή αγάπη γι’ αυτούς.

Αφιερώνετε χρόνο στις φιλίες σας;

Ναι. Είµαι άνθρωπος και της παρέας και της φιλίας. Πιστεύω πολύ και στις µακροχρόνιες και στις συναισθηµατικές σχέσεις, αλλά ειδικά µε τις γυναίκες είναι δύσκολο, γιατί εκεί µπαίνει ένας καθοριστικός παράγοντας: το ερωτικό στοιχείο. Μπαίνει ο ανταγωνισµός και τότε είναι ένας πόλεµος διαρκής. Εκτιµώ πάντως πολύ τις γυναίκες, τις θεωρώ καθοριστικό στοιχείο στη ζωή µας και δεν το λέω µόνο ερωτικά. Ξέρω ότι εµείς είµαστε αδύναµα πλάσµατα, µας τσακίζουν, αλλά δεν µπορούµε χωρίς αυτές.

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved