Μιμή Ντενίση: «Ο Αντώνης πέθανε με τον καημό της Αθήνας»
G-Politics

Μιμή Ντενίση: «Ο Αντώνης πέθανε με τον καημό της Αθήνας»

Η Μιμή Ντενίση έχει ζήσει δίπλα σε σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες. Τι της δίδαξαν;

«Δεν καταλαβαίνεις ότι διδάσκεσαι από κάποιον την ώρα που τον ζεις, όμως πάντα κάτι μένει. Εξάλλου, οι άνθρωποι πλησιάζουν και αγαπούν αληθινά αυτούς με τους οποίους έχουν ουσιαστική επικοινωνία, και οι δύο αυτοί μεγάλοι πολικοί ήταν κυρίως αληθινοί ιδεολόγοι. Και είναι αυτό που λείπει από τους πολιτικούς σήμερα»

Τι πολιτικό απόσταγμα κρατάτε από τον καθένα;

«Ο Αντώνης πέθανε με τον καημό της Αθήνας. Τη λάτρευε την Αθήνα και έφυγε με το παράπονο ότι δεν κατάφερε να κάνει όλα αυτά που ονειρευόταν. Σε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία του αντιμετώπιζε έναν τοίχο.«Είσαι «αιθεροβάμων», του έλεγαν, όμως ο χρόνος απέδειξε πως είχε δίκιο σε όλα. Ο Βάτσλαβ Χάβελ ήταν ένας μεγάλος φιλόσοφος, τον οποίο, επίσης, τον κατηγορούσαν ότι ήταν περισσότερο ιδεολόγος παρά πραγματιστής. Ποια πράξη όμως έχει ουσία αν δεν στηρίζεται σε μια ιδέα;»

Τι θα έλεγε στον δήμαρχο Αθηναίων αν τον είχε απέναντι της;

«Γνωρίζω προσωπικά τον κ. Καμίνη και τον εκτιμώ. Είναι ένας δίκαιος και έντιμος άνθρωπος, ξέρω τους αγώνες του και τις δυσκολίες. Ο δήμαρχος της Αθήνας πρέπει να έχει στήριξη από την Περιφέρεια, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας και φυσικά να έχει και κονδύλια. Τουλάχιστον για το Πεδίον του Άρεως που γνωρίζω το θέμα, έχουμε αγωνιστεί και μαζί. Ο κόσμος ίσως δεν το ξέρει, αλλά το πάρκο ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Γιατί; Πιστεύω ότι αν ανήκε στον δήμο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», λέει η ίδια στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved