Να «εκγερμανιστεί» το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θέλει το ΔΝΤ
G-Politics

Να «εκγερμανιστεί» το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θέλει το ΔΝΤ

Τη Γερμανία θεωρεί το ΔΝΤ ως μοντέλο αναφοράς για τις ασφαλιστικές δαπάνες στην Ευρωζώνη δεδομένου ότι ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου Πόουλ Τόσμεν όταν θέλει να κάνει συγκρίσεις για την ασφαλιστική δαπάνη πάντα επικαλείται το γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα.

Μιλώντας την παρελθούσα Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σπουδών του St Antony's College στην Οξφόρδη με θέμα «Η Ελλάδα και η Ζώνη του Ευρώ: Η προοπτική του ΔΝΤ» ο Πόουλ Τόσμεν παρουσίασε στοιχεία για τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε Ελλάδα και Γερμανία με έτος αναφοράς το 2014 υπογραμμίζοντας τα εξής:

Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα ανέρχεται μηνιαίως σε 1.152 ευρώ όταν στη Γερμανία είναι 1.287 ευρώ. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.470 ευρώ και στην Γερμανία είναι 3.134 ευρώ. Η μέση σύνταξη αντιστοιχεί στο 78% του μέσου μισθού στην Ελλάδα, όταν στη Γερμανία αντιστοιχεί στο 41%. Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στη Ελλάδα είναι τα 59 και στην Γερμανία τα 64. Το ποσοστό των αναμενόμενων αποδοχών έναντι των εισφορών των δικαιούχων (δηλαδή το πόσα λαμβάνουν σε σχέση με όσα έχουν δώσει) στην Γερμανία είναι στο 130% και στην Ελλάδα στο 280%. Οι μεταβιβάσεις από το κράτος προς το ασφαλιστικό σύστημα ανέρχονται στο 3,1% του ΑΕΠ στη Γερμανία και στο 10,7% στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved