Τα παιδιά γράφουν στον Άγιο Βασίλη και συγκλονίζουν
Society

Τα παιδιά γράφουν στον Άγιο Βασίλη και συγκλονίζουν

Τα παιδιά κάθε χρόνο γράφουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν ιδιαίτερη… σημασία και συγκλονίζουν. 

Εδώ και 25 χρόνια τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων υποδέχονται τα γράμματα των μικρών αλλά και μεγάλων παιδιών προς τον άγιο Βασίλη.

Τα πιο αστεία γράμματα

•«θέλω μια μεγάλη χάρη: το βράδυ στην προσευχή σου να παρακαλέσει τον θεούλη να μου χαρίσει ένα αδελφάκι, γιατί νιώθω τόσο μόνη. Εγώ προσεύχομαι, αλλά τίποτα. Μήπως η δική σου προσευχούλα ακουστεί. Σε αγαπώ πολύ και σε ευχαριστώ που υπάρχει», έγραψε μια μικρούλα που αδημονεί για συντροφιά.

•«Φέτος δεν ήμουν τόσο καλό παιδί. Από σένα θέλω να υπάρχει ειρήνη κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Για μένα θέλω ένα άρωμα (με απαλή μυρωδιά), ένα κολιέ από κρύσταλλο και χάντρες για τα νύχια. Ξέρω πως είναι πολλά. Αν μπορείς να μου τα φέρεις», γραφεί η μικρή κοκέτα της ιστορίας.

•«Ήμουν καλό παιδάκι αλλά όχι και αγγελούδι. Μη με αδικήσεις και δεν μου φέρεις δώρο θα κλαίω 2 μέρες», υπογραμμίζει ο μικρούλης που ήδη έχει το πρώτο του μάστερ στο συναισθηματικό εκβιασμό!

•«Θα ήθελα για την Πρωτοχρονιά να μου φέρεις ένα σκύλο ξανθό Λαμπραντόρ μέσα σε ένα μοβ κουτί με ροζ κορδέλα και το κουτί να έχει δυο τρύπες για να ανασαίνει. Α! Μέσα στο κουτί να βάλεις νερό και κομμένες εφημερίδες. Σ' το ζήτησα και πέρυσι, αλλά δεν μου τον έφερες. Δεν παραπονέθηκα. Όμως φέτος δεν θέλω αηδίες άγιε Βασίλη. Φέρε μου το σκύλο, αλλιώς αλίμονο σου».

•«Αν και είμαι μεγάλη για να σου γράψω γράμμα (13 χρονών και πηγαίνω β' γυμνασίου), ελπίζω να μη με κοροϊδεύεις, τέλος πάντων, ας μην τα πολυλογώ, θέλω να μου κάνεις μια χάρη, όπως πάντα, θέλω να μου φέρεις ένα μαύρο παντελόνι με αστεράκια και χρυσόσκονη όπως αυτό που είδα σήμερα στη λαϊκή (14 νούμερο). Αν δεν μπορείς, φέρε μου ένα τζιν παντελόνι καμπάνα ή κόκκινες μπότες (38 νούμερο)».

•«Να σου πω κάτι: Εκείνα τα ωραία γράμματα που έβλεπες στα γράμματα που σου έστελνα όταν ήμουν 4 χρονών δεν ήταν δικά μου ήταν της μαμάς μου».

•«Για να σε διευκολύνω μέσα στο φακελάκι, έχει μια λίστα και έχω σημειώσει ένα Χ σε αυτά που θέλω».

Η οικονομική κρίση

•«Άγιε μου Βασίλη, γεια σου! Είμαι η Χριστίνα και θέλω να σου ζητήσω κάτι διαφορετικό, θέλω να ξαναφέρεις το χαμόγελο και τη χαρά σε όλα τα παιδιά που είναι δυστυχισμένα. Να κάνεις χαρούμενους ξανά τους γονείς τους, να δώσεις λύση στα προβλήματα τους. Αυτά σου ζητάω για φέτος και είμαι σίγουρη πως μπορείς και θέλεις να βοηθήσει».

•«Αγαπημένε μου άγιε Βασίλη θα ήθελα ένα δενδρόσπιτο και μια δουλειά για τη μαμά μου. Για να μη στεναχωριέται».

•Ενώ ο Ηλίας, που πηγαίνει Α' Δημοτικού γράφει στον άγιο: «Καλέ μου άγιε Βασίλη, γεια σου. θέλω να μου πάρεις ένα playmobil. Αλλά να φέρεις δώρα και στη μαμά μου και στον αδερφό μου. Μη με ξεχάσεις, γιατί είμαι καλό παιδί και το δώρο το θέλω να είναι ακριβό. Ο πατέρας μου δεν δουλεύει και δεν έχουμε λεφτά».

*Η πονόψυχη Έλενα από την άλλη αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί, η οικονομική κρίση θα έχει επηρεάσει και τον άγιο, οπότε: «Αγαπητέ Αϊ- Βασίλη, όπως σου είχα πει, θέλω φέτος να μου φέρεις ένα κουνέλι. Ξέρω όμως πως η κρίση έχει επηρεάσει ακόμα κι εσένα. Γι αυτό πάρε μου ό,τι θες. Πολλά φιλιά».

Πολλά είναι τα πιτσιρίκια που αγχώνονται μήπως ο άγιος δεν βρει το σπίτι τους, οπότε του εξηγούν πώς θα μπορέσει να φτάσει μέχρι και το δικό τους σπίτι...

•«Μόλις μπαίνεις στο στενό, βλέπεις απέναντι το ροζ σπίτι. Από αριστερά δεύτερη πόρτα και χτυπάς το κουδούνι που είναι γραμμένα τα γράμματα με κόκκινο χρώμα. Μόλις μπεις ανεβαίνεις και φτάνεις στη τρίτη πόρτα. Εκεί είναι το σπίτι μου.»

•«Το σπίτι είναι πυλωτή και από κάτω εμεις μένουμε στο αριστερό μπροστινό διαμέρισμα και μπροστά είναι ένα μεγάλο δέντρο.»

•«Επειδή έχουμε καλοριφέρ και δεν θα χωρέσεις να μπεις πάρκαρε το έλκηθρο σου πάνω στο γκαράζ του συνεργείου. Τα κλειδιά βάλτα μέσα στην κάλτσα που θα έχω βάλει στην πόρτα μου».

•«Αν δεν βρεις το στενό που μένω, πάρε με τηλέφωνο.»

•«Επίσης να μπεις και από το μπαλκόνι, εκεί θα έχουμε βάλει 10 καρότα για τους ταράνδους σου και άλλα 10 κουλούρια για σένα.»

•«Αϊ-Βασίλη, άμα τύχει και δεν δουλεύει το ασανσέρ ανέβα με τις σκάλες.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved