Απίστευτο! Κάνουν κηδείες στο Διάστημα
Society

Απίστευτο! Κάνουν κηδείες στο Διάστημα

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Γραφείο τελετών αναλαμβάνει κηδείας στο Διάστημα.

Από τον επόμενο μήνα οικογένειες θα μπορούν να σκορπίζουν τις στάχτες των αγαπημένων προσώπων τους στη στρατόσφαιρα και μάλιστα σε τιμές προσιτές για όλους.

Την ασυνήθιστη αυτή υπηρεσία είναι ιδέα των απόφοιτων του πανεπιστημίου του Σέφιλντ Κρις Ρόουζ και Αλεξ Μπέικερ, μέσω της εταιρίας τους Ascension Flights. Οι στάχτες θα τοποθετούνται στο μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα Ascension 1, το οποίο θα διανύει απόσταση 34 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσει στη στρατόσφαιρα.

Εκεί θα ανοίγει, θα απελευθερώνει τις στάχτες και θα επιστρέφει άδειο στη Γη.

Η διαδικασία διαρκεί 2,5 ώρες και θα κοστίζει περίπου 900 ευρώ. Μάλιστα, θα βιντεοσκοπείται από κάμερα υψηλής ευκρίνειας έτσι ώστε οι φίλοι και οι συγγενείς να παρακολουθούν το ταξίδι των οικείων τους προς την τελευταία κατοικία τους. «Οι περισσότεροι από τους φαν του Διαστήματος δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο Διάστημα. Η νέα υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες να εκπληρώσουν το όνειρο των αγαπημένων τους. Αισθανόμαστε ότι είναι ο καλύτερος αποχαιρετισμός» ανέφερε ο Κρις Ρόουζ.

Τέλος, όλες οι πτήσεις θα γίνονται με την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα έχει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και θα προειδοποιεί τους πιλότους των γειτονικών αεροσκαφών για αυτές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved