#BlackLivesMatter: Οι Έλληνες celebrities ρίχνουν «μαύρο» στο instagram τιμώντας τον George Floyd
Society

#BlackLivesMatter: Οι Έλληνες celebrities ρίχνουν «μαύρο» στο instagram τιμώντας τον George Floyd

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί τον θάνατο του αφροαμερικανού George Floyd.

Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του πάνω στην άσφαλτο, με έναν αστυνομικό να πιέζει τον λαιμό του για 9 περίπου λεπτά, ενώ η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν υποστηρίζει ότι ο George Floyd κατέληξε λόγω «καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας». Μάλιστα, η αναφορά δηλώνει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Να αναφέρουμε, ότι αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τα προκαταρκτικά ευρήματα, τα οποία μιλούσαν για συνδυασμό παραγόντων που οδήγησαν στον θάνατό του, όπως της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών, υποκείμενου νοσήματος, αλλά και της πίεσης που δέχτηκε το σώμα του. Ακόμη, τα ευρήματα αυτά ανέφεραν ότι στον οργανισμό του βρέθηκε ποσότητα φαιντανύλης (ισχυρό οποειδές).

Ο «Γίγαντας» από την Βόρεια Καρολίνα, λοιπόν, πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στην άσφαλτο και κάτω από το γόνατο ενός αστυνομικού, κάνοντας όλον τον κόσμο να απορεί και να θλίβεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Αυτό έγινε η αφορμή να πραγματοποιηθούν μια σειρά από διαμαρτυρίες τόσο στους δρόμους της Μινεάπολις, όσο και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με επεισόδια να σημειώνονται, ενώ τα hashtags #icantbreathe, #sayhisname, #justiceforfloyd και #justiceforgeorgefloyd κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, λοιπόν, Τρίτη 2/6/2020 τα hashtags που κυριαρχούν είναι δύο: #blackouttuesday και #blacklivesmatter, με πολλούς χρήστες των social media να κοινοποιούν μαύρες εικόνες, αφιερωμένες στον George Floyd και τιμώντας τον. Παράλληλα, πολλοί ξένοι celebrities έκαναν τέτοιες αναρτήσεις, αλλά και αρκετοί Έλληνες, όπως η Χριστίνα Μπόμπα, η Ελένη Φουρέιρα, ο πρίγκιπας Αχιλλέας, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Άκης Πετρετζίκης και άλλοι.

Mε αυτόν τον τρόπο και αναρτώντας μια μαύρη εικόνα επιλέγουν να εκφράσουν τη θλίψη τους
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved