Brokeback Mountain… greek way!
Inside Stories

Brokeback Mountain… greek way!

Για πρώτη φορά οι φωτογραφίες από το φιλί της τολμηρής κινηματογραφικής ταινία «Περί έρωτος από το Συμπόσιο του Πλάτωνα» βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Έργο τέχνης» είχε χαρακτηρίσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τη σκηνή με το φιλί του Αγάθωνα (Σπύρος Θεοδόσης) και του Αλκιβιάδη (Δημήτρης Δρακόπουλος) ταινία «Περί έρωτος από το Συμπόσιο του Πλάτωνα».

Σήμερα, δημοσιεύονται από την Espresso, για πρώτη φορά, φωτογραφίες από το φιλί αυτό της ταινίας, που η διαδρομή της θα αρχίσει από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

«Στη σκηνή με το φιλί ως ηθοποιός δεν είχα κανένα πρόβλημα να ανταποκριθώ στις ανάγκες του ρόλου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά. Όλοι οι ηθοποιοί ευχόμαστε να έχουμε την τύχη να παίξουμε τέτοιους ρόλους. Η σκηνή του φιλιού αποτυπώνει την πραγματικότητα του κειμένου και δεν είναι κατασκευασμένη από τον σεναριογράφο για να προκαλέσει. Στη σημερινή εποχή, που όλα είναι αποδεκτά και φυσιολογικά, δεν μπορεί να μας σοκάρει ένα φιλί μεταξύ δύο αντρών, πόσο μάλλον δύο ηθοποιών, οι οποίοι λειτουργούν επιστρατεύοντας την υποκριτική τους τέχνη και όχι την ψυχολογική λειτουργία τους» υποστηρίζει ο Σπύρος Θεοδόσης, ο οποίος υποδύεται τον ποιητή Αγάθωνα, που κάλεσε στο συμπόσιο του Πλάτωνα όλους τους εξέχοντες άντρες της αριστοκρατικής τάξης της Αθήνας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved