Οι "ένοχες" τροφές που σας γερνούν πρόωρα
Inside Stories

Οι "ένοχες" τροφές που σας γερνούν πρόωρα

Είναι γνωστό ότι οι διατροφικές μας συνήθειες δεν είναι μόνο βασικός πυλώνας της γενικότερης υγείας του οργανισμού μας, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και στην εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας.


Δείτε ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε περισσότερο, καθώς επηρεάζουν το σώμα και το πρόσωπό σας με τέτοιον τρόπο, ώστε σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ό,τι είστε.
Γλυκά
Η υπερβολική κατανάλωση κάθε είδους γλυκισμάτων, μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Στην θεωρία, όταν καταναλώνετε περισσότερη ζάχαρη από εκείνη που τα κύτταρα σας μπορούν να επεξεργαστούν, τα επιπλέον μόρια σακχάρου συνδυάζονται με πρωτεΐνες, δημιουργώντας τις AGES, δηλαδή "τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης" (advanced glycation end products - AGES). Αυτές οι ουσίες μπορεί να βλάψουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας, το οποίο είναι η πρωτεΐνη που κρατά το δέρμα σφριγηλό και νεανικό. Επίσης, τα πολλά γλυκά φθείρουν ως γνωστόν τα δόντια και καταστρέφουν το χαμόγελό σας. Η ζάχαρη έχει την τάση να κολλά στα δόντια σας, αυξάνοντας τα βακτήρια, τη φθορά, και τον αποχρωματισμό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved