Κεφάλαιο “Απιστία”: Οι 5 λόγοι που απατούν άντρες και γυναίκες
Inside Stories

Κεφάλαιο “Απιστία”: Οι 5 λόγοι που απατούν άντρες και γυναίκες

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και το ίδιο ισχύει και για τους λόγους που ωθούν έναν άντρα ή μια γυναίκα να παραστρατήσει από τη σχέση του.

«Οι περισσότεροι θα πουν ότι δεν το είχαν σχεδιάσει ή ότι δεν το ήθελαν. Συχνά προκύπτει ακόμη κι αν κάποιος δεν το επιζητά», δηλώνει η Kristin Zeising, σεξολόγος και σύμβουλος ζευγαριών από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
Η ειδικός εξηγεί ποια προβλήματα στις σχέσεις οδηγούν συχνότερα έναν άντρα ή μια γυναίκα να απατήσει.
1. Έλλειψη ικανοποίησης
Η ελλιπής ικανοποίηση από τη σχέση μπορεί να προκύψει λόγω σεξουαλικής ασυμβατότητας ή γενικότερης δυσαρέσκειας από τη σχέση. Σε κάθε περίπτωση, εάν η γυναίκα ή ο άντρας δεν αισθάνεται ικανοποίηση από τη σχέση είναι πιο πιθανό να απατήσει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011 στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior. Τα ερευνητικά δεδομένα αποκάλυψαν ότι το 72% των αντρών και το 62% των γυναικών που κατέληξαν να απατήσουν το σύζυγο ή το σύντροφό τους είχαν δηλώσει ότι δεν είναι ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους. Ποσοστό 74% και 48% αντρών και γυναικών (αντίστοιχα) που υπέκυψαν στην απιστία δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως είναι σεξουαλικά συμβατοί με το σύντροφό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved