Celebrities που έκαναν Μεταμόσχευση Μαλλιών: Πόσο τους κόστισε;
Inside Stories

Celebrities που έκαναν Μεταμόσχευση Μαλλιών: Πόσο τους κόστισε;

 

Τους απολαμβάνουμε στις ταινίες και στην τηλεόραση, διαβάζουμε για τη ζωή τους εκτός πλατό, βλέπουμε τις πόζες τους στο κόκκινο χαλί και διαπιστώνουμε οτι όσο περνάει ο χρόνος γίνονται καλύτεροι!

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, εμφανίζονται με ...πλουσιότερα μαλλιά από αυτά που είχαν κάποια χρόνια πριν! Η απάντηση είναι απλή και δεν έχει να κάνει με το Photoshop γιατί πολύ απλά αρκετοί celebrities τα τελευταία χρόνια περνούν τη πόρτα του ιατρού για να υποβληθούν σε Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Θελήσαμε να μάθουμε για 3 πολύ αγαπημένους μας ηθοποιούς εάν έχουν κάνει Μεταμόσχευση Μαλλιών και πόσο τους κόστισε. Επειδή όμως οι φωτογραφίες ξεγελούν, ζητήσαμε τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου στη Μεταμόσχευση Μαλλιών ιατρού για να μας βοηθήσει να ...ανιχνεύσουμε εάν πράγματι έχουν κάνει Μεταμόσχευση και πόσο μπορεί να τους κόστισε.
Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, Χειρουργός Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένος χειρουργός αποκατάστασης τριχωτού και Diplomate of the American Board of Hair Restoration Surgeons (ABHRS), με την εμπειρία και την εξειδίκευση του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μας βοήθησε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Mel Gibson

mel g

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας από τους ωραιότερους άνδρες στο Hollywood, άρχισε να χάνει τα μαλλιά του σταδιακά με τα χρόνια και μέχρι πριν από λίγο καιρό τον βλέπαμε σε αρκετές εκδηλώσεις με μεγάλη αραίωση στα μαλλιά του. Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες του δείχνουν ότι η μπροστινή γραμμή των μαλλιών του έχει κατέβει, το κενό στην κορυφή έχει γεμίσει αλλά μάλλον υπάρχει ....χώρος και για επιπλέον βελτίωση! Τελικά έχει κάνει Μεταμόσχευση μαλλιών;

Dr K. Αναστασάκης: O Mel Gibson έχει κάνει Μεταμόσχευση Μαλλιών χωρίς να το ...παρακάνει! Με δεδομένη την ηλικία του και το πώς θα πρέπει να είναι τα μαλλιά του, προχώρησε σε μια Μεταμόσχευση Μαλλιών η οποία κάλυψε την εμφανή αραίωση και επανέφερε την μπροστινή γραμμή στο επίπεδο που πρέπει να είναι για την ηλικία που είναι και όχι σε αυτή που είχε στα 30 του.
Αυτή είναι άλλωστε και μια από τις βασικές αρχές της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, να είναι φυσική και να περνά απαρατήρητη. Προσωπικά θεωρώ ότι ο σχεδιασμός που του πρότεινε ο γιατρός του είναι άψογος - λίγο κατέβασμα και πύκνωση της μπροστινής γραμμής, πύκνωση περισσότερο στους κροτάφους και λιγότερο στην κορυφή του κεφαλιού. Και αυτό είναι το σωστό, μιας και η όψη είναι αυτή που φαίνεται περισσότερο και καλό θα είναι να ξεκινάμε εμπλουτίζοντας πρώτα την μπροστινή περιοχή. Πιθανόν στο μέλλον να πυκνώσει την κορυφή περισσότερο.
Μια Μεταμόσχευση Μαλλιών με αποκατάσταση της μπροστινής γραμμής, πύκνωση στους κροτάφους και μερική πύκνωση στην κορυφή χρειάζεται περίπου 2500-3000 τριχοθυλάκια για κάποιον με την χοντρή τρίχα και τα κυματιστά μαλλιά που έχει ο συγκεκριμένος ηθοποιός. Μια τέτοια επέμβαση στο εξωτερικό, σε έναν εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ιατρό, κοστίζει από 15-20.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι τόσο υψηλές οι τιμές, γιατρέ;

Dr K. Αναστασάκης: Οι τιμές αυτές είναι φυσιολογικές για το εξωτερικό, με την προϋπόθεση πως γίνονται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ιατρό. Και εδώ καλό είναι να καταρρίψουμε ένα μύθο σχετικά με τις «φθηνές» επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών στο εξωτερικό.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών για να γίνει τέλεια απαιτεί πολυετή εμπειρία και άριστη συνεργασία, ρυθμό και συντονισμό μιας ομάδας 4 έως 7 ατόμων - ιατροί και νοσηλευτές- και ακριβό και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Μια επέμβαση που κοστίζει στην κλινική μας εδώ στην Ελλάδα πχ. 2000 ευρώ με τα ίδια ποιοτικά δεδομένα –εξειδικευμένο προσωπικο, εμπειρία και κατάρτιση της ομάδας- στη Γερμανία μπορεί να κοστίζει έως και 5 φορές περισσότερο(!) ενώ στην Αμερική, και μάλιστα σε κάποιους από τους πιο επιφανείς χειρουργούς Μεταμόσχευσης Μαλλιών, το κόστος δεκαπλασιάζεται. Ακόμα και στην Τουρκία που τον τελευταίο καιρό θεωρείται ως η «Μέκκα» της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, μια επέμβαση που θα γίνει σε έναν ιατρό που διαθέτει τον ίδιο εξοπλισμό με εμάς και είναι εξειδικευμένος και πιστοποιημένος σε ανάλογο επίπεδο, κοστίζει τουλάχιστον 3 φορές περισσότερο!
Συνεπώς, το κόστος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών εφόσον κρίνουμε με απολύτως ίδια ποιοτικά δεδομένα, είναι σαφώς οικονομικότερο! Αρκεί βέβαια να εξασφαλίσει ο ενδιαφερόμενος ότι η αριστεία και η εξειδίκευση του γιατρού είναι ίδια με των συναδέλφων του στο εξωτερικό.

Hugh Laurie

3

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον αγαπήσαμε ως «ιατρό» αλλά σίγουρα όταν άρχισε να γίνεται αισθητή η απώλεια των μαλλιών του εκείνος χρειάστηκε πραγματικό ιατρό ...ή μήπως όχι;

Dr K. Αναστασάκης: O εξαιρετικός κος Laurie έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της τριχόπτωσης του εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες του αλλά όπως θα δείτε τα μαλλιά του φαίνονται να είναι πλούσια και άλλης απόχρωσης όταν υποδύεται τον «Dr House» ενώ είναι σαφώς πιο αραιά και ανοιχτόχρωμα σε φωτογραφίες από πρεμιέρες ή από ζωντανές εκδηλώσεις. Δεν πρόκειται για κάποιο τρικ, απλά στη διάρκεια των γυρισμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί μικροΐνες κερατίνης Toppik που προσκολλώνται πάνω στα μαλλιά και καλύπτουν προσωρινά την αραίωση.

Kevin Costner

new

Ο διάσημος σταρ Kevin Costner, όταν παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την -κατά πολύ νεότερη του- Christine Baumgartner, εμφανίστηκε με πολύ πλουσιότερη κώμη, γεγονός που έκανε το Hollywood να αναρωτιέται εάν η αλλαγή στα μαλλιά του είχε να κάνει με την επιθυμία του να φαίνεται νεότερος δίπλα στη νέα και όμορφη σύζυγό του. Έχει κάνει Μεταμόσχευση Μαλλιών τελικά ή χρησιμοποιεί κάποιο τρικ;

Dr K. Αναστασάκης: Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε μια πάρα πολύ ωραία και φυσική Μεταμόσχευση Μαλλιών, που την «βοηθάει» και το γεγονός πως ο Kevin Costner έχει ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Όλη η μπροστινή γραμμή έχει επανασχεδιαστεί και έχουν τοποθετηθεί μονά τριχοθυλάκια σε τυχαία σειρά και όχι σε ευθεία, δίνοντας έτσι μια τέλεια εικόνα φυσικότητας. Παρατηρήστε πως τα μαλλιά είναι όσο πυκνά χρειάζεται, όχι υπερβολικά πυκνά και πως φυτρώνουν σε διαφορετική κατεύθυνση.
Όλος ο σχεδιασμός μιμείται τέλεια το hairline ενός ατόμου 50 ετών και αυτό ακριβώς είναι που την κάνει να φαίνεται τόσο φυσική και αποφεύγονται οι υπερβολές που έχουμε δει με μεγάλα μοσχεύματα στη μπροστινή γραμμή που είναι σαν τούφες και θυμίζουν έντονα μαλλιά κούκλας. Ο σχεδιασμός είναι φυσικός, αγκαλιάζει το μέτωπο και δεν έχει καμία σχέση με τον παντελώς αφύσικο «μυτερό» σχέδιο στο hairline , όπως βλέπουμε να έχουν κάποιοι ηθοποιοί και τραγουδιστές στην Ελλάδα που έχουν υποβληθεί σε Μεταμόσχευση Μαλλιών, λες και έχουν βγει με «καρμπόν»! Άριστο φυσικό αποτέλεσμα, ακριβώς όπως πρέπει να είναι μια σωστή, σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Μία Μεταμόσχευση Μαλλιών με αποκατάσταση της μπροστινής γραμμής και πύκνωση στους κροτάφους δεν χρειάζεται περισσότερα από 2000 τριχοθυλάκια, ειδικά για κάποιον με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μαλλιά, όπως έχει ο συγκεκριμένος ηθοποιός. Μια τέτοια επέμβαση στο εξωτερικό, σε έναν εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ιατρό κοστίζει από 10-15.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η φυσικότητα είναι το ζητούμενο τελικά γιατρέ ή η πυκνότητα;

Και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να συνυπάρχουν. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, οι περούκες είναι πολύ πυκνές αλλά αφύσικες! Ποιος τις θέλει; Κανείς. Από την άλλη, όταν τα μαλλιά κάποιου αραιώνουν και χρειάζεται Μεταμόσχευση Μαλλιών, τα μαλλιά είναι φυσικά, αλλά αραιά. Ποιος τα θέλει; Πάλι κανείς! Άρα, το ζητούμενο είναι να έχει και πυκνότητα, ώστε να μην φαίνεσαι αραιός, και απόλυτη φυσικότητα, ώστε να μην φαίνεται κάτι αφύσικο και τραβάει το βλέμμα και τα ...σχόλια. Θέλετε να να σας δώσω ένα παράδειγμα celebrity με πυκνή αλλά αφύσικη Μεταμόσχευση Μαλλιών; Δείτε τον Donald Trump και τις «ευρεσιτεχνίες» στις οποίες καταφεύγει για να κρύψει το πόσο αφύσικο είναι το μαλλί του! Είναι δακτυλοδεικτούμενος σε όλο τον πλανήτη!
Με τη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορούμε να αντιγράψουμε χιλιοστό προς χιλιοστό την πυκνότητα, την γωνία, την φορά, την κατεύθυνση, ακόμα και την «μπούκλα» των μαλλιών ώστε να μην μπορεί να καταλάβει κανείς πως έχει παρέμβει ανθρώπινο χέρι. Επίσης, με τη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών, τα εργαλεία μας είναι πλέον τόσο εξελιγμένα και λεπτά που δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια πουθενά στο κεφάλι και αν θέλει κανείς μπορεί να κόβει τα μαλλιά του κοντά χωρίς να ανησυχεί! Οι ουλές των παλαιότερων εποχών είναι πλέον παρελθόν με τη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Απλά να τονίσω πως το κατά πόσο ένας πίνακας ζωγραφικής θα είναι έργο τέχνης ή «καρικατούρα» εξαρτάται από τον ζωγράφο, όχι από τα ...πινέλα και τις μπογιές. Δεν αρκούν τα εργαλεία και η θεωρία. Πρέπει και ο ζωγράφος να ξέρει να ζωγραφίζει, να αγαπάει αυτό που κάνει και, φυσικά, να έχει αισθητική αντίληψη και ταλέντο!

Untitled

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD, Χειρουργό Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένο χειρουργό αποκατάστασης τριχωτού και Diplomate of the American Board of Hair Restoration Surgeons (ABHRS).

Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD στο ιατρείο του, Περικλέους 1 στο Μαρούσι αλλά και στο νέο χώρο του, Πλατεία Κολωνακίου 21, στον 3ο όροφο, κατόπιν ραντεβού στο 210-8011000.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved