Ποιες τροφές μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου
Inside Stories

Ποιες τροφές μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Η παχυσαρκία και ειδικά η συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, προκαλεί αύξηση ορμονών και παραγόντων που προάγουν την ανάπτυξη καρκινογόνων κυττάρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υψηλή παραγωγή ινσουλίνης, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και του ενδομητρίου, και πιθανώς καρκίνου του παγκρέατος και των νεφρών, ενώ η υπερβολική λεπτίνη στο αίμα σχετίζεται με καρκίνο του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Η αιτιακή σχέση μεταξύ υπερβάλλοντος λίπους και καρκίνου είναι πλέον ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν τη δεκαετία του ’90.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved