Ποιες τροφές μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου
Η παχυσαρκία και ειδικά η συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, προκαλεί αύξηση ορμονών και παραγόντων που προάγουν την ανάπτυξη καρκινογόνων κυττάρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υψηλή παραγωγή ινσουλίνης, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και του ενδομητρίου, και πιθανώς καρκίνου του παγκρέατος και των νεφρών, ενώ η υπερβολική λεπτίνη στο αίμα σχετίζεται με καρκίνο του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Η αιτιακή σχέση μεταξύ υπερβάλλοντος λίπους και καρκίνου είναι πλέον ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν τη δεκαετία του ’90.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ