Οι 4 παράγοντες που κάνουν τον καρκίνο θανατηφόρο
Inside Stories

Οι 4 παράγοντες που κάνουν τον καρκίνο θανατηφόρο

Παρά τις σημαντικότατες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, οι διάφορες μορφές της νόσου κοστίζουν ακόμη και σήμερα χιλιάδες ζωές σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο προκύπτουν περίπου 14 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις και 8,2 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο.

Δεν είναι όμως όλες οι μορφές καρκίνου εξίσου θανατηφόρες. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν μια διάγνωση πιο επικίνδυνη από μια άλλη;
AdTech Ad
1. Απουσία πρώιμων συμπτωμάτων ή ασαφή συμπτώματα
Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Υπηρεσίας Υγείας, ο καρκίνος του πνεύμονα κοστίζει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου στη Βρετανία. Τα στοιχεία της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρείας υποδεικνύουν μάλιστα ότι οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα είναι περισσότεροι απ’ ό,τι οι θάνατοι από καρκίνο του παγκρέατος, του μαστού και του παχέος εντέρου μαζί. Ο βασικός λόγος πίσω από το φαινόμενο αυτό είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τους έως ότου ο καρκίνος έχει πια προχωρήσει.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved