Ο Αμβρόσιος ξεσπά... ξανά: "Δεν περίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε να χειροκροτήσετε κάποιους ηθοποιούς…"
Inside Stories

Ο Αμβρόσιος ξεσπά... ξανά: "Δεν περίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε να χειροκροτήσετε κάποιους ηθοποιούς…"

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξαναχτυπά και πάλι με νέα ανακοίνωση.

Το βράδυ της Τετάρτης και αφού διαπίστωσε ότι οι Αιγιώτες είχαν γεμίσει το θέατρο «Γεώργιος Παππάς» για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Πλούτος», παρά την προτροπή του να μην πάνε, γράφει: «Δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου».
Διαβάστε αναλυτικά την νέα του ανακοίνωση
"Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες,

Απευθύνομαι προς τους 1.200 περίπου θεατές, οι οποίοι χθές βράδυ κατέκλυσαν το Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, για να παρακολουθήσουν την γεμάτη χυδαιολογίες παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν μια παράσταση... για την οποία είχε προαναγγελθή, ότι μεταξύ άλλων θα χλευάσουν και το ταπεινό πρόσωπό μου.

Όλοι εσείς που εσπεύσατε να προαγοράσετε τα εισιτήρια, ώστε αυτά να εξαντληθούν πολύ ενωρίς και όλοι εσείς, οι οποίοι καταχειροκροτήσατε τους Ηθοποιούς κ. Κιμούλη και την παρέα του, ακούοντας τις βωμολοχίες των και βλέποντας την κακοποίηση του προσώπου μου, παρακαλώ να δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου!

Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το Μεγαλύτερον Βραβείο της Επισκοπικής μου Διακονίας! Διότι τα λόγια του Απ. Παύλου εν προκειμένω είναι σαφή: «Υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον ο εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ.1,29) Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε επίσης το πιο σπουδαίο μάθημα! Ότι δηλ. τα τριάκοντα και οκτώ (38) τόσα χρόνια, που σας υπηρετώ ως ‘Επίσκοπος των ψυχών σας, ως υπηρέτης του Ιησού μου, και ως χαμάλης ενός εκάστου εξ υμών, δεν σας έχουν συγκινήσει!

Δεν επεζήτησα ποτέ τον έπαινόν σας! Με ταπείνωση σας υπηρετώ εργαζόμενος από την 7ην πρωϊνήν ώραν μέχρι του μεσονυκτίου καθημερινώς, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες μου προς όλους και πραγματοποιώντας έτσι την υπόσχεση, που σας έδωσα κατά την ημέραν της ενθρονίσεώς μου στο Αίγιο (19 Νοεμβρίου 1978), ότι θα είμαι μία λαμπάδα, η οποία θα καίγεται, για να φωτίζεσθε εσείς!

Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτομαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη παραιτήσεώς μου για το έτος 2018 από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

Βεβαίως, έχω την βεβαιότητα, ότι οι χθεσινοί φιλοθεάμονες και θεατρόφιλοι 1.200 τόσοι Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, οι οποίοι και οι οποίες κατέκλυσαν το θεατράκι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου, και οι οποίοι εχάρησαν σφόδρα από την παράσταση, καταχειροκροτώντας μάλιστα τους υβρίζοντας τον Μητροπολίτη τους ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ βέβαια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των χριστιανών του Αιγίου!

Επιστεγάζοντας το παρόν σημείωμά μου θα προσπαθήσω να ζητήσω μια επικοινωνία με την κα Δαμανάκη, για να μοιρασθούμε τον πόνον μας.

Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε της Αιγιάλειας,

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,

Αδελφοί μου και Παιδιά μου,

Δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το μεγαλύτερο Βραβείο της ζωής μου.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved