Η διατροφή που προωθεί το Αλτσχάιμερ
Inside Stories

Η διατροφή που προωθεί το Αλτσχάιμερ

Οι δείκτες για τη νόσο Αλτσχάιμερ, τη συνηθέστερη αιτία της άνοιας, αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία χρόνια. Η κακή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής πάθησης, καθώς συνδέεται με αύξηση της χοληστερόλης και πρωτεϊνών στον εγκέφαλο.

Στο πλαίσιο μιας νέας επισκόπησης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition, ο Δρ Γουίλιαμ Γκραντ από το ερευνητικό κέντρο SUNARC του Σαν Φρανσίσκο συγκέντρωσε και ανέλυσε στοιχεία σχετικά με τη διατροφή από 10 χώρες (Βραζιλία, Χιλή, Κούβα, Αίγυπτος, Ινδία, Μογγολία, Νιγηρία, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, ΗΠΑ) ώστε να εξερευνήσει τη σχέση των διατροφικών συνηθειών με τη συχνότητα του Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved